Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


“Sarunas Smiļģa kabinetā” ar aktrisi Ditu Lūriņu

Redakcija
Redakcija

Brīnišķīgā Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā viesosies 17. augustā plkst.18.00, lai apmeklētāju iecienītajās „Sarunās Smiļģa kabinetā” stāstītu par savu darbu Nacionālajā teātrī, par lomām, kolēģiem un radošā darba savdabību.

Dita Lūriņa ir Nacionālā teātra aktrise no 2000. gada un septiņpadsmit gadu laikā ir kļuvusi par daudzpusīgu skatuves mākslinieci, kura vienlīdz veiksmīgi atveido dramatiskās un rakstura lomas un spoži sevi apliecina visdažādākajos muzikālajos uzvedumos. 2001. gadā D. Lūriņa ir saņēmusi „Spēlmaņu nakts” jaunās aktrises balvu, bet šajā sezonā jau atkārtoti nominēta gada aktrises titulam par Elzas lomu izrādē „Sieviete” un titullomu izrādē „Trīne”. Tikko viņa jau atkārtoti saņēma arī Veltas Līnes ceļojošo balvu aktrises Antas Klints gredzenu par spilgtāko mīlētājas lomu „Sieviete” iestudējumā.

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā jau trešo sezonu turpinās Sarunas Smiļģa kabinetā. Šī gada katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 18.00 līdz 19.30 sarunājamies ar spilgtām Latvijas teātra personībām, kuras savā mākslinieciskajā darbībā vistiešākā veidā pierāda Eduarda Smiļģa proponēto klasisko trīsvienību: SKAIDRĪBA. VIENKĀRŠĪBA. KAISLĪBA! Sarunu vada muzeja vadītājs, profesors Jānis Siliņš.

Biļešu cenas:
pieaugušajiem EUR 4.00,
skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 2.00.
Biļetes varēs iegādāties muzeja kasē pirms pasākuma.