Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana” kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

Redakcija
Redakcija

2018. gada 15. jūnijā plkst. 19.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" kamerzālē tiks spēlēta aktiera, režisora un dramaturga Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”.

Monoizrādes “Mana Magadana” pamatā ir Ērika Vilsona bērnības atmiņas, viņa mammas Zentas Vilsones vēstules un trimdā sarakstītie dzejoļi, kā arī dienasgrāmatas fragmenti par Ērika Vilsona 2013. gada braucienu uz Magadanu. Izrāde ir personisks skatījums uz vēstures notikumiem, aktiera dzimšanas vietu Kolimas reģiona Magadanas pilsētu Krievijā.

Ērika Vilsona mamma par iesaistīšanos pretpadomju grupā un mēģinājumu bēgt uz Zviedriju tika apcietināta 1945. gada augustā un deportēta uz Sibīriju 1946. gadā. Ēriks piedzima tikai 1956. gadā, un, kad Ērikam bija pusotrs gadiņš, viņa vecāki varēja atgriezties Latvijā.

2013. gadā Ēriks kopā ar režisori Dzintru Geku un citiem “Sibīrijas bērniem” devās uz dzimto pilsētu Magadanu. Brauciens Ērikam Vilsonam deva iespēju palūkoties uz dzimto vietu. Tas nebija nekāds izklaides brauciens, bet ielūkošanās savā pagātnē, savā dvēselē, un tas ir gan emocionāls, gan skarbs pārdzīvojums. Un tikai tur esot, Ēriks atskārtis, ka patiesībā daudz kas joprojām mīt viņa zemapziņā. Šis brauciens deva iespēju uz aktiera dzimto vietu - Magadanu - paskatīties ar savas nu jau aizsaulē aizgājušās mammas acīm.

Ēriks Vilsons saka: “Tur esot, bija jāpārdomā visa sava dzīve. Tur esot, pēkšņi sevi ieraugi citādāk šajā pasaulē - kāpēc esi veidojies un esi tieši tāds, kā tevī atspoguļojas tieši tās vietas «rakstura īpatnības”, jo dzimšanas vieta tomēr ieliek cilvēkā savu kodu. Izrāde ir arī mēģinājums pašam sev izskaidrot šo kodu”

Ieeja pasākumā BEZ MAKSAS