Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dž. Dž. Džilindžera „Hantele killeram” – komēdija ar stindzinošu realitātes apziņu

Redakcija
Redakcija

25. janvārī Daugavpils teātrī savu pirmizrādi piedzīvoja režisora Dž. Dž. Džilindžera komēdija „Hantele killeram”, kurā tiek atklāts stāsts par kāda filologa mēģinājumu kļūt par killeru.

Iestudējuma lugas autore ir krievu publiciste Olga Tuhaņina, kas raksta par sabiedrībā un politikā aktuālām tēmām. Savukārt „Hantele”, kas uzrakstīta 2010. gadā, ir viņas pirmā luga. Tajā caur humoru un spilgtiem personažiem tiek atklātas tēmas par varu, sievietes un vīrieša attiecībām un nodevības rūgtumu, kas neaizmirsts var novest pie nežēlīgas atriebības. Lugu iestudējumam Daugavpils teātrī no krievu valodas tulkojis Dž. Dž. Džilindžers.

Krievijas Galējo Ziemeļu tautu literatūras zinātājam, filologam Fjodoram nākas pārvarēt lielas finansiālas grūtības, tāpēc viņš nolemj pievērsties killera arodam. Savukārt bagāts pasūtītājs ir nolēmis pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no savas sievas. Liktenis, nejaušība vai apzināta izvēle abus savedusi kopā. Kas notiek, kad cilvēka atriebes kāre pārņem visu viņa būtību? Kas gaidāms, ja tāda cilvēka rokās ir milzīga vara? Iestudējumu „Hantele killeram” caurvij stindzinoša realitātes apziņa: izmisumā tiek pieņemti nepārdomāti lēmumi, naids mēdz uzvarēt saprātu, par kļūdām vienmēr kādam jāmaksā.

Aktieris Māris Korsiets pēc komēdijas „Hantele killeram” pirmizrādes: „Es ceru, ka pēc šīs izrādes noskatīšanās, skatītājs aizies ar apziņu, ka viss sliktais, kas kādreiz tev nodarīts, jāatstāj pagātnē.”
Iestudējumā piedalās Māris Korsiets, Andris Bulis, Maija Korkliša, kā arī Zanda Mankopa. Iestudējuma scenogrāfiju veidoja Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, režisora asistente un horeogrāfe - Linda Kalniņa, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Tuvākās izrādes 10. martā plkst. 17.00 Daugavpils teātrī, 11. martā Dailes teātrī, kā arī 18. martā Valmieras teātrī.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā Bilesuparadize.lv