Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos krāšņa muzikāla un dejiska izrāde „Balle būs”

Redakcija
Redakcija

2014. gada 1.novembrī sākta biļešu pārdošana uz decembra izrādēm. Svētku noskaņā gaidāma pirmizrāde „Balle būs” Reiņa Suhanova režijā un tradicionālā Valmieras teātra Gada balvu pasniegšana.

Ziemassvētku laikā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos krāšņa muzikāla un dejiska izrāde „Balle būs”, kas sekos četrpadsmit cilvēku dzīvesstāstiem dažādos laikos. Vienojošais elements būs deju zāle „Apollo”, kura mainīsies notikumiem līdzi, sākot no 1905.gada līdz mūsdienām. Cauri deju zālei plūdīs laikmeti – gan pasaules kari un miera dzīve, gan pēckara nabadzība, kosmiskās ēras sākums un Atmoda. Katrā no tiem ir savi ritmi un tam brīdim visjaunākās dejas, vismodernākie kostīmi, katrā ballītē cilvēki dziedās to, kas tikko nācis modē vai kļuvis par tradīciju. Cilvēki rīkosies tā, kā viņiem liksies pareizi vai droši, vai nepieciešami, līdz ar to veidojot arī savu likteni.

„Es gribu pateikt uzreiz, ka tā nav vēstures grāmata, tā pat nav izrāde par vēsturi,” uzsver režisors Reinis Suhanovs. „Bet pilnīgi noteikti tie ir stāsti, kā jebkuros laikos cilvēks dzīvo savu dzīvi, un tajā ir viss – darbs, mīlestība, ģimene, prieki, laime, protams, arī bēdas. Bet galvenais – nav tādu laiku, kad ļaudis neatrastu iemeslu svētkiem un iespēju justies laimīgi. Un tāpēc mūsu varoņi ik pa brīdim pēkšņi metīsies kādā neprātīgā dejā!” Viņš iestudējuma norises salīdzina ar laika mašīnu, kurā iekāpuši, cilvēki paši nekļūst vecāki, nemaina ne raksturu, ne ārieni, taču nonāk aizvien jaunā laikmetā.

Izrāde veidota pēc Laura Gundara scenārija, bet četrpadsmit cilvēku dzīves izspēlēs Inga Apine, Rūta Dišlere, Dace Everss, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Ilze Lieckalniņa, Linda Mīļā, Oskars Morozovs, Kārlis Neimanis, Arnolds Osis, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Rihards Rudāks un Jānis Znotiņš.

Izrādē piedalīsies arī mūziķi Oskars Siliņš (vijole), Mārtiņš Roziņš (akordeons, klavieres, saksofons, ģitāra), Raivo Ozols (bass) un Emīls Zilberts (sitamie instrumenti, klavieres), kurš ir arī izrādes muzikālais vadītājs, komponists un aranžētājs. Izrādes plastisko partitūru radījusi horeogrāfe Inga Raudinga, bet kostīmus Anna Heinrihsone.

Biļetes uz šo un citiem iestudējumiem decembrī var iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un Biļešu Paradīze Plašāka informācija Valmieras drāmas teātris