Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība Avots piedāvā pasaulslavenā līdermākslas skolotāja Robina Šarmas grāmatu “Izcilības stundas”

Redakcija
Redakcija

Robins Šarma, jo daudzu motivējošu darbu autors, kā arī pasaules malu malās gaidīts semināru, konferenču un apmācības programmu vadītājs, latviešu lasītājam ir labi pazīstams. Šī ir devītā grāmata, kas baudāma latviešu valodā, un viņš šeit ir uzstājies arī klātienē.

Būdams cieši pārliecināts par to, ka izcilība sasniedzama, nepagurstoši koncentrējoties uz svarīgāko un arvien apliecinot cilvēka cildenākās vērtības un rakstura īpašības praksē, Robins Šarma nepārsteidz. Tas nav viņa mērķis.

Šarmas vēstījums ir praktiski pielietojams un iedarbīgs – diezin vai ir kāds cits iemesls, kālab viņa klientu lokā manāmi tādi biznesa giganti kā Nike, FedEx, Microsoft u.c. Viņa grāmatās virmo cilvēcība; tajās nebūs sarežģītas shēmas un garlaicīgi ieteikumi, kā izcenot produktu vai pakalpojumu. Nē – “Izcilības stundās” virmo ieteikumi un idejas, kā padarīt sevi, savu personību, par līderi, par zīmolu. Kā iemīlēt kļūdas un izmantot neizdošanos savā labā. Kā (ne)reaģēt uz kritiku. Kā baudīt mirkli, neaizmirstot par sapņiem, mērķiem un iecerēm. Kā sakārtot attiecības. Kālab tas darāms? Lai tu spētu baudīt pilnvērtīgāku, bagātīgāku dzīvi, just dziļāku gandarījumu. Lai dzīves norietā tu varētu citēt spilgtās personības un rakstnieces Ermas Bombekas vārdus: “Kad es mūža beigās stāvēšu Dieva priekšā, es ceru, ka manī vairs nebūs palicis ne kripatas talanta un es varēšu teikt: Es liku lietā visu, ko Tu man biji devis.”

Būdams vienkāršības cienītājs, Šarma savus ieteikumus ir pielāgojis ļoti plašam lasītāju lokam, taču tajos ievīta arī semināru un līderības treniņprogrammu laikā gūtā pieredze un novērojumi, kā arī izcilu domātāju un biznesmeņu atziņas. Viņš arvien palīdz mums izprast sevi, atpazīt paradumus, kas kavē pašpilnveidi un izaugsmi. “Izcilības stundās” tas panākts īpaši kodolīgi: grāmatu veido 101 īss pastāstiņš vai koši ilustrēta doma, kas reizēm glauda pa spalvai, reizēm – izaicina.

Ja Šarmas vēstījums būtu jāizsaka vienā teikumā, tas skanētu: “Ikviens var būt līderis gan dzīvē, gan darbā, gan mājās – arī tu.” Un neizbēgami sekotu piebilde: “Titulam nav nozīmes.”

Tomēr pašu svarīgāko Robins Šarma māca nevis ar vārdiem, bet ar piemēru, proti, ka ik situācija, lai cik vienkārša vai pat garlaicīga tā arī šķistu, slēpj kādu mācību – svarīga ir tikai dedzīga vēlme to saskatīt. Izcilības stundu apguve notiek te un tagad, tavā ikdienā.