Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Izdota armēņu autores Narinē Abgarjanas bēnības atmiņu grāmata “Maņuņa”

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Jumava” izdota armēņu autores Narinē Abgarjanas bērnības atmiņu grāmata “Maņuņa”.

“Maņuņa” ir gaišs, saules un dienvidu tirdziņa smaržu piesātināts, bezgala smieklīgs stāsts par bezrūpīgām bērnu dienām. Grāmatas galvenās varones ir divas mazas meitenītes, Maņuņa un Narinē, ar asu prātu un neizsīkstošu zinātkāri apveltītas nebēdnes, kas vienmēr gatavas meklēt aizvien jaunus piedzīvojumus. Meitenes atrod un zaudē draugus, mācās izprast sarežģītās cilvēku attiecības un allaž izgudro ko neparastu, reizēm novedot piederīgos teju līdz izmisumam.

““Maņuņa” ir grāmata pieaugušiem bērniem”, grāmatas ievadā raksta autore. “Tiem, kas arī trīsdesmit un sešdesmit gadu vecumā tic labajam un ar smaidu raugās nākotnē.”

““Maņuņa” ir stāsts par padomju mazpilsētiņu un tās iedzīvotājiem labu gabalu no visām iespējamām galvaspilsētām. Par to, kā cilvēki prata dzīvot un priecāties par dzīvi, par spīti šaušalīgam deficītam un visiem iespējamajiem ierobežojumiem.”

Narinē Abgarjana ir armēņu izcelsmes krievu rakstniece, kas kļuva plaši pazīstama Krievijā un Armēnijā pēc autobiogrāfiskās grāmatas “Maņuņa” izdošanas 2010. gadā. Grāmatai piešķirta prēmija “Gada manuskripts” nominācijā “Valoda”, 2011. gadā tā tika iekļauta arī prēmijas “Lielā grāmata” kandidātu sarakstā. “Maņuņa” ir triloģijas pirmā grāmata.

Meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!