Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Laipni aicināti uz tikšanos ar grāmatas “Nelietderīgā lietderīgums” autoru Nučo Ordini!

Redakcija
Redakcija

Latvijas Grāmatu izstādē Ķīpsalā, 24. februārī plkst. 12:00Nav taisnība, ka lietderīgs ir tikai tas, kas nes peļņu. Merkantilajās demokrātijās pastāv zināšanas, kuras tiek uzskatītas par "nelietderīgām", tomēr atklājas kā pārsteidzoši lietderīgas.

Nučo Ordine (Nuccio Ordine, 1958) ir literatūrzinātnieks un filosofs, Kalabrijas Universitātes profesors, viens no pasaules ievērojamākajiem renesanses literatūras speciālistiem, kurš regulāri lasa lekcijas ietekmīgākajās Francijas, Anglijas un ASV universitātēs, saņēmis visdažādākās prēmijas un goda titulus (ieskaitot Francijas Goda leģiona ordeni), viņa grāmatas ir tulkotas gandrīz divdesmit valodās.

Izmantojot ievērojamu filosofu citātus un slavenu rakstnieku pārdomas, autors uzskatāmi parāda, kā apsēstība ar lietderīguma kultu un peļņu noplicina garu un apdraud ne tikai skolas un universitātes, mākslu un radošumu, bet arī būtiskākās cilvēces pamatvērtības – cilvēcisko pašcieņu, mīlestību un patiesību. Viņa darbu iedvesmojusi ietekmīgā ASV un Kanādas izglītības un medicīnas sistēmu reformatora Abrahama Fleksnera aizraujošā eseja, kas atgādina, ka nelietderīgā lietderīgumu mums māca arī eksaktās zinātnes un ka nesavtīgais un šķietami nelietderīgais ir teju vienīgās homo sapiens iespējas padarīt cilvēci cilvēcīgāku. Nučo Ordines manifests un Fleksnera eseja noteikti sniegs vērtīgu vielu pārdomām Latvijas lasītājiem.

Izmantojiet iespēju tikties ar Nučo Ordini, kurš ieradīsies īsā vizītē Latvijā un piedalīsies Latvijas Grāmatu izstādes kultūras programmā.
Lūdzam pieteikt savu dalību seminārā līdz 22.02.2017.,
sūtot ziņu uz elektronisko pastu lga@gramatizdeveji. lv

NB! Nučo Ordines viesošanās Latvijā iespējama, pateicoties starptautiskajam projektam “ALDUS – ceļš uz Eiropas grāmatu tirgu tīklu”. Jūsu ziedojums šī semināra apmeklējumam palīdzēs pilnīgāk nodrošināt Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas līdzfinansējumu projektam un interesantu lekciju programmu arī turpmākajās grāmatu izstādēs. Jau iepriekš pateicamies!
Konts ziedojumiem: LV46HABA0551001769051