Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


KAISLĪBAS TURPINĀS ROMĀNU SĒRIJAS AFTER 3. DAĻĀ

Redakcija
Redakcija

Pēdējo gadu jauniešu literatūrā vērojama savdabīga tendence – autori arvien biežāk izvēlas savus darbus rakstīt turpinājumos, radot vairs ne tikai vienu atsevišķu romānu, bet triloģiju, tetraloģiju, utt. Lasītājiem tas sagādā gan papildu prieku, jo nav tik drīz jāšķiras no iemīļotajiem varoņiem, gan pārdzīvojumus, bieži vien nepacietīgi cenšoties sagaidīt sērijas nākamo daļu, kas reizēm neiznāk tik ātri, kā gribētos. Taču situācija, kad lasītāji patiešām vairs nespēj nociesties un apber izdevniecību ar jautājumiem par turpinājuma laišanu klajā, nemaz nav tik bieža parādība.

Amerikāņu rakstnieces Annas Todas jauniešu romānu sērija AFTER izrādījusies ne tikai par pasaules mēroga fenomenu, bet arī par iemeslu, kas lasītājiem likusi gaidīt katru nākamo sērijas daļu ar vēl nepieredzētu dedzību. Jau pēc pirmā romāna “AFTER. Pēc mūsu tikšanās”, kas latviešu valodā tika laists klajā 2016. gada jūnijā, lasītāji sāka aktīvi interesēties par turpmākajiem darbiem, un tādas pašas kaislības pavadīja gan oktobrī izdoto otro cikla romānu “AFTER. Pēc mūsu strīda”, gan tikko klajā laisto trešo daļu “AFTER. Pēc kritiena”. Un patiesi – kaislība ir īstais vārds, kas raksturo šo romānu sēriju, kuras pamatā ir vētrainas jauniešu jūtas un bīstama erotiskā spriedze.

Sērijas pirmajās daļās aizsākušās emociju un iekāres pilnās attiecības starp “labo meiteni” Tesu un “nepareizo puisi” Hārdinu trešajā romānā sit augstāku vilni kā jebkad. Tesas dzīve kļūst aizvien sarežģītāka – nekas nenotiek tā, kā gribēts, meitene viļas gan draugos, gan savā mātē. Hārdins ir Tesas vienīgais stiprais balsts, taču, uzzinājis par mīļotās slepenajām iecerēm, puisis kļūst vai traks no dusmām. Protams – jo viņam taču ir sava versija par abu turpmākajiem plāniem. Bet Tesa? Lai gan meitene zina, ka puisis viņu mīl, meiteni ir nogurdinājis nepārtrauktais greizsirdības, neprognozējamu dusmu un tad atkal salabšanas cikls. Tesa nekad nav nevienu tik ļoti mīlējusi un iekārojusi, taču – vai seksuālā pievilcība starp viņiem ir šīs bezgalīgās drāmas vērta? Mīlestība līdz šim abus jauniešus ir noturējusi kopā, taču kas notiks, ja Tesa tagad klausīs savai sirdij?

AFTER romāni fascinē visu vecumu lasītājus (un it īpaši lasītājas) visā pasaulē, un arī Latvija nav izņēmums. Taču sērijas fenomenālo panākumu atslēga ir ne tikai romānos attēlotās neparasti spēcīgās, kaut brīžiem postošās kaislības, bet arī interesantais fakts: autore sākotnēji šo romānu publicēja literārajā platformā wattpad, kur jau pirmajās dienās to bija izlasījuši vairāk nekā miljons lasītāju: romāns autori uznesa popularitātes virsotnēs, un nu jau sērijā izdoti pieci romāni. Tātad zināmā mērā arī rakstnieces pašas piedzīvotais ir “Pelnrušķītes stāsts” ar laimīgām beigām – un mūs taču tik ļoti valdzina laimīgas beigas. Vai tādas būs arī Tesas un Hārdina stāstam? To uzzināsim ceturtajā romānā, kas latviešu valodā tiks izdots vēl šogad.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Daina Grūbe.