Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Apgādā Jumava iznācis leģendārā norvēģu ceļotāja populārākais darbs “Aku-Aku. Lieldienu salas noslēpums”

Redakcija
Redakcija

Apgāds “Jumava” izdevis leģendārā norvēģu ceļotāja un jūrasbaraucēja Tūra Heijerdāla darbu “Aku-Aku. Lieldienu salas noslēpums”, iznācis jaunā sērijā Leģendārie ceļojumi.

Tūrs Heijerdāls — norvēģu etnogrāfs, arheologs, ceļotājs, rakstnieks. Pazīstams ar savu 1947. gada ekspedīciju ar paša būvētu plostu Kon-Tiki, ar ko viņš noburāja 8000 km no Peru līdz Tuamotu arhipelāgam. Ekspedīcijas mērķis bija pierādīt transatlantisko ceļojumu iespējamību senatnē, jo plosts tika veidots no senajos laikos pieejamajiem materiāliem. Viņš ir veicis arī vairākus citus līdzīgus ceļojumus. Sarakstījis populārzinātniskas grāmatas, vairākas no tām ir tikušas izdotas latviski.

“Leģendārā norvēģu etnogrāfa, ceļotāja un rakstnieka Tūra Heijerdāla grāmata “Aku-aku”, kas atspoguļo mēģinājumus zinātniski pētnieciskās ekspedīcijas laikā atklāt Lieldienu salas gigantisko akmens skulptūru noslēpumu, neapšaubāmi pieder pie piedzīvojumu literatūras klasikas. Šo aizraujošo, detektīvromāna cienīgo darbu var salīdzināt ar spožu spīdekli ceļojumiem veltīto grāmatu plejādē — “Aku-aku” vairāk nekā pusgadsimtu pēc tā pirmizdevuma turpina kveldināt lasītāju prātus un piesaistīt arvien jaunus lasītāju pulkus.” Pasaules latviešu klaidoņu brālības prezidents, rakstnieks Pēteris Strubergs.

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.