Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Guntars Račs ar vērienīgu koncertu atzīmē jaunās dzejoļu grāmatas 365 izdošanu!

Redakcija
Redakcija

Dzejnieks un mūziķis Guntars Račs ir apņēmības pilns realizēt savu jaungada apņemšanos, un šī gada sākumā tāds bija solījums, katru dienu sarakstīt vismaz vienu dzejoli un to publicēt savā Facebook profilā. Un tas arī notika un notiek. Liels bija autora pārsteigums, kad jau pēc pāris nedēļām ar šiem ikvakara dzejoļiem bija dalījušies tūkstošiem šīs sociālās vietnes lietotāju. Piemēram, ar šo dzejoli lasītāji bija dalījušies vairāk nekā 12 000 reižu!

Nekas nav izmainījies
Joprojām viss pa vecam
Tai pašā pusē sauli
Redz katru rītu lecam

Viss muļķīgais ir muļķīgs
Un patiesais ir patiess
Ir izmainījies tikai
Tas, kā tu uz to skaties

22. janvāris

Loģiski autoram tika uzdoti jautājumi, par to, kad tiks izdota grāmata un, kad publicēto darbu skaits sasniedza pirmo ieplānoto pusi skaita, Guntars nolēma izdot savas sērijas 365 pirmo daļu. Tie ir 183 dzejoļi – pirmās viena gada 183 dienas un 183 sajūtas, katrs ar savu unikālo tapšanas datumu.

Turpinājums sekos, kad būs noslēdzies šis gads un nākamā gada februārī tiks izdota grāmatas 2. daļa. Jaunā grāmata pieejama visās grāmatnīcās, bet visas micrec.lv lapā pasūtītās grāmatas tiks piegādātas ar autora autogrāfu.

Vakar notika grāmatas oficiālā atvēršana Dzintaru koncertzālē, kur festivāla Bigbank Latvijas Pērles ietvaros norisinājās Guntara Rača autorvakars, kuru kuplināja pamatīgs latviešu populārās mūzikas izpildītāju pulks un uz skatuves, Tipa orķestra pavadībā kāpa Olga Rajecka, Igo, Lauris Reiniks, Ainars Virga, Ivo Fomins, Igo, Aija Andrejeva, Mārtiņš Ruskis, Antra Stafecka, Katrīna Bindere, Miks Dukurs, Toms Kalderauskis, Normunds Rutulis un popgrupas Nando, Jūras akmentiņi un Dzeguzīte. Dziesmas Daudz laimes, Latvija un Anniņa, vanniņā priekšnesumus kuplināja tautas deju ansamblis Dzintariņš Olgas Freibergas vadībā. Par īpaši emocionālu un aizraujošu priekšnesumu izvērtās grupas Saldās sejas atkalapvienošanās. Tā ir astoņdesmito gadu sākumā Liepājā Guntara Rača un Tomasa Kleina dibināta, kurai vakar pievienojās jaunais un daudzsološais dziedātājs Jānis Narkevics un grupas bet bet ģitārists Uģis Tirzītis. Koncerta starplaikos un pēc koncerta Guntars sniedza autogrāfus un autogrāfu mednieku rinda bija patiesi iespaidīga.