Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Izdevniecībā “Neputns” klajā nāk Jāņa Rokpeļņa romāns“Muzejs”

Redakcija
Redakcija

“Šis nav nedz stingri dokumentāls, nedz arī autobiogrāfisks darbs. Galvenie varoņi sacerēti. Romāna darbība norisinās gan 20. gadsimta septiņdesmito gadu pirmajā pusē, gan 21. gadsimta tā dēvētajos liesajos gados,” tā romāna “Muzejs” autors dzejnieks unesejists Jānis Rokpelnis.

“Kādreizējais muzeja zinātniskais līdzstrādnieks Igors tā arī neatcerētos par jaunības dedzīgo aizrautību ar nezināma mākslinieka gleznu, kuru pats nodēvējis par “Epikūra atomkaru”, ja ne bailes iestigt pensionāra ikdienas pelēkajā apmierā. Jānis Rokpelnis dzejniekam piedienīgā lakonismā detektīvstāsta sižetu savij ar plašām pastaigām mākslas druvās un ežmalās, pa ceļam pieķerot klāt arī mūžīgos tematus par nodevību un iespēju pašam aizvērt šīs pasaules durvis.” (Gundega Blumberga)

“Dzīvi bendējošs noslēpums, šamaniski izstāstīts stāsts. Ietilpīgs lakonisms mijas ar krāsām, kuras trieptas bez jelkādas saprāta kontroles. Rokpeļņa lieliskās liriķa izjūtas gaismā nāk galvenā varoņa nogurums staipīt sevī neapraktu līķi. Tas ir karātavu humors, kas palīdz nestundā, sak, tūkstošiem ir līdzīgas problēmas, bet dzīvo mierīgi nost! Atliek lūgt Santa Muerte – Svēto Pasargātāju Nāvi – tā nenāk... Jā, arī laime dažreiz nenāk brēkdama.”(Inga Ābele)

Redaktore: Gundega Blumberga
Literārā redaktore: Sanda Rapa
Dizains un makets: Anta Pence
Apjoms: 88 lpp.
Cena "Neputna" galerijā: 5 EUR

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds, Ventspils Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja.

Grāmatu vari egādāties “Neputna” galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās,interneta veikalā www.neputns.lv.