Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Video: Izdota profesora Jura Zaķa grāmata "Profesors ar novirzēm"

Redakcija
Redakcija
19. aprīlī Rīgā Latvijas Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu centrā Apgāds JUMAVA prezentēja akadēmiķa, ilggadēja Latvijas Universitātes rektora Jura Zaķa grāmatu "Profesors ar novirzēm".

Juris Zaķis ir Latvijas zinātnieks, pedagogs un politiķis. Bijis gan Latvijas Valsts Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktors (1978—1984), gan LVU rektors (1987—1990), gan LU rektors (1990—2000), gan arī Sociālo tehnoloģiju augstskolas rektors (no 2004).

Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar melnbaltām fotogrāfijām un stāstiem par Latvijas Universitātes laikiem, kad Zaķis bija profesors un vēlāk arī rektors. Izstāstīti tādi vēsturiski brīži, kā, piemēram, LU vēsturiskā nosaukuma atjaunošana, tikšanās ar pāvestu Jāni Pāvilu II un Triju Zvaigžņu ordeņa saņemšana.

LU profesore Ausma Cimdiņa, raksturojot Juri Zaķi, teic: „Brīvdomīgs akadēmiska kaluma postsovjets (un tur jau tas smeķis!) ar Dzelzs priekškara laikmetam neraksturīgi plašu dzīves topogrāfiju un domāšanas lauku. Manā apziņā cietvielu fiziķis, profesors Juris Zaķis ir un paliek Latvijas Universitātes rektors (1987—2000), kuram bijusi lemta misija vadīt Alma Mater cauri padomju ideoloģiskās sistēmas sabrukuma, gadu simteņu un jaunās tūkstošgades laikmetu griežiem.”

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu grāmatas atvēršanas svētkos, kā arī fragmentu no intervijas ar pašu grāmatas autoru Juri Zaķi.
Vērtējums: +1