Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


No 3.decembra līdz 20.janvārim galerijā „Mākslas Banka” būs skatāma Krievijā labi pazīstamā mākslinieka Alekseja Kazačenko personālizstāde Kolāžas.

Redakcija
Redakcija

No šodienas līdz pat 20.janvārim galerijā „Mākslas Banka” būs skatāma Krievijā labi pazīstamā mākslinieka Alekseja Kazačenko personālizstāde Kolāžas.

Izstādes centrālo daļu veido A.Kazačenko darinātās izteiksmīgās lielformāta kompozīcijas - kolāžas, kas veidotas no paša mākslinieka darinātiem, daudzkrāsainiem un ornamentiem rotātem papīra gabaliņiem. Līdztekus kolāžām skatāmas arī enkaustikas tehnikā darinātās gleznas un izmēros nelieli oforti. Darbu tematika līdzīgi kā mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu pielietojums ir gana daudzveidīga – klusās dabas ar ziediem, rotaļlietas, klauni, kā arī izvērstas figurālās kompozīcijas.

A.Kazačenko šobrīd dzīvo un strādā Krievijas galvaspilsētā Maskavā, un Latvijā viņa darbi ir skatāmi pirmoreiz. Mākslinieks strādā gan eļļas un akvareļa, gan dažādās grafikas tehnikās. Īpašu atpazīstamību savulaik guvis ar saviem enkaustikas tehnikā darinātajiem mazo un senatnīgi kluso Maskavas ieliņu gleznojumiem. A.Kazačenko darbi ir aizceļojuši uz visdažādākajiem pasaules nostūriem un glabājas kolekcijās Krievijā, ASV, Japānā, Francijā, Itālijā u.c.