Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Tuvojas lasītāju iemīļotā “Latvijas Grāmatu izstāde 2017”!

Redakcija
Redakcija

No 24. līdz 26. februārim Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā kļūs par iedvesmojošu grāmatu pilsētu, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji. Trīs dienas Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2017”, kurā daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās Latvijas un ārvalstu izdevniecības.

Izstādes ekspozīciju papildinās “Lielā skatuve” ar plašu un daudzveidīgu kultūras programmu: autoru priekšlasījumi, grāmatu atvēršanas svētki, tikšanās ar rakstniekiem. Šogad jaunums izstādē – omulīgi iekārtota “Rakstnieka viesistaba”.

“Latvijas Grāmatu izstādes 2017” viesu valsts būs Krievija. Baltijā jau izsenis ir bijusi liela interese par Krievijas kultūru, literatūru, jo mūs saista valstu tuvums un ciešas kultūras saites. Nozīmīga ir to iedzīvotāju daļa, kuriem krievu valoda ir dzimtā valoda un kuri ļoti novērtē tiešu kontaktu ar Krievijas izdevējiem un literātiem.

Ar prieku Ķīpsalā tiks gaidīti ņiprie un cītīgie mazie lasītāji. Bērnus, viņu vecākus un vecvecākus ar grāmatu varoņiem, autoriem izdevēji iepazīstinās “Jautrajā lasītavā”. Līdzās daudzveidīgajam grāmatu klāstam tiks piedāvātas arī intelektuālas spēles, īpaši tādas, kas veicina lasītprasmi, attīstošas un izglītojošas lietas, praktiski materiāli un idejas radošām nodarbēm.

Apmēram 3000 grāmatu – tāds ir Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonda ieguldījums “Grāmatu maiņas punktā”. Apmeklētāji tiek aicināti nest grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav vajadzīgas, lai iemainītu pret vēl nelasītām. “Grāmatu maiņas punktā” varēs atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, uzziņu literatūru, mākslas grāmatas un dažādu citu lasāmvielu grāmatu mīļotājiem.

„Latvijas Grāmatu izstādi 2017” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Vienlaikus notiks arī gada nozīmīgākais izglītības pasākums – izglītības izstāde “Skola 2017”, kas vienuviet ļaus iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, kā arī palīdzēs izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu visiem zinātkārajiem.

Izstādes “Latvijas Grāmatu izstāde 2017” darbalaiks:
24.–25. februāris plkst. 10.00–18.00
26. februāris plkst. 10.00–17.00

Biļetes cena: 1,00 EUR
Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.
Ar izstādes “Skola 2017” ieejas biļeti var apmeklēt “Latvijas Grāmatu izstādi 2017” bez maksas!

Autostāvvieta – 3,00 EUR