Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Izdota pasaules apceļotāja un dēkaiņa Džeimsa Krogzemja grāmata “Klaidonis”

Redakcija
Redakcija

Apgāds „Jumava” ceļojumu sērijā „Aiz apvāršņa” laidis klajā pazīstamā latviešu pasaules apceļotāja, dēkaiņa Džeimsa Krogzemja grāmatu „Klaidonis”.

„Džeimsa Krogzemja “Klaidonis” dēvēta par vienu no neparastākajām grāmatām latviešu ceļojumu literatūrā,” uzskata autors un ceļotājs Juris Lorencs.

„Pametis pārtikušu, bet garlaicīgu dzīvi saulainajā Kalifornijā, autors savulaik kopā ar draudzeni Diānu pārcēlās uz Parīzi, kur apmetās uz baržas “Klaidonis”. Šo modernā nomada dzīvi viņš arī apraksta šajā grāmatā.

Viena no galvenajām tēmām, kas caurauž šo grāmatu, ir brīvības meklējumi. Vai tā maz atrodama? Pats autors citā grāmatā reiz rakstīja: “Brīvība — tas nozīmē arī atbrīvoties no mietpilsoņa eksistences, dzīvot pēc iespējas vienkāršāku dzīvi, neapkrauties ar mantām un daudzām dzīvesvietām — jo tas prasa laiku un pūles. Cilvēku laimīgu dara pati brīvības meklēšana. Mēs sasniedzam dzīvē kādu virsotni, un jau vēlāk, atskatoties atpakaļ, varam sacīt — jā, tajā mirklī es biju brīvs un laimīgs. Tie, kuri reiz to piedzīvojuši, vairs nespēj atteikties no šo meklējumu noslēpumainā vilinājuma. Interesanta lasāmviela un laba dāvana katram, kurš ceļo vai sapņo to darīt.””

Grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!