Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Dzintara Soduma balva literatūrā piešķirta Jānim Tomašam un Knutam Skujeniekam

Redakcija
Redakcija

Jau piekto reizi piešķirta Ikšķiles novada pašvaldības iedibinātā Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā, un šogad laureāti ir dzejnieks Jānis Tomašs ar debijas krājumu “Melnie darba cimdi” un dzejnieks, tulkotājs Knuts Skujenieks ar Genādija Aihī grāmatas “Paklanīšanās dziesmai” atdzejojumu.

Dzintara Soduma balvas organizatori uzsver, ka šogad žūrijas locekļi ir pieņēmuši vienprātīgu lēmumu, apbalvojot jauno dzejnieku Jāni Tomašu un ievērojamo latviešu dzejnieku, tulkotāju Knutu Skujenieku. Balvas laureāti tiks godināti 13. maijā īpašā sarīkojumā Ikšķiles tautas namā, vienlaikus atzīmējot arī izcilā rakstnieka un tulkotāja 95. gadskārtu.

Īpaši konkursam izveidota žūrija, kura sastāvā ir rakstnieks RoaldsDobrovenskis, redaktori Arturs Hansons un Gundega Blumberga, raksniece Nora Ikstena, LNB projektu vadītāja Liega Piešiņa, Ikšķiles novada pašvaldības kultūras daļas vadītāja Dace Jansone un Ikšķiles novada pašvaldības vadītājs IndulisTrapiņš, vēsta, ka Jānim Tomašam izdevies ienest jaunu noti latviešu mūsdienu literatūras bagātajā un sazarotajā dzejā – autora novatorismam esot ļoti dabiska un nesamākslota tīrradņa balss.Savukārt, pamatojot Knutam Skujeniekam atdzejoto čuvašu dzejnieka Genadija Aihi grāmatas vērtējumu, žūrijas locekļi izmanto dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa izteikumu: “Tā ir īpaša dzeja. Izteiktā smalkums un izjustā “prastums” sadūrušies tādā attiecībā, kādu latviski prot varbūt tikai Skujenieks”.