Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Radīta krāsojamā grāmata „Izkrāso Latviju”

Redakcija
Redakcija

Grāmatā atainotie temati saturiski atklāj seno vērtību un mūsdienu mijiedarbību - dzīvnieki, dabas norises, un cilvēks. Zīmējumus papildina latviešu tautasdziesmas. Ziemas garie vakari ir laiks, lai apstātos un iedziļinātos sevī, saprastu savas lielākās vērtības, atmestu visu lieko un nākamo gadu sāktu ar jaunu vērienu. Krāsošanas prakse var palīdzēt atslābināties, koncentrēties vienai lietai un iegrimt procesā. Par grāmatas vizuālo pusi gādājušas mākslinieces Kristīne Zemīte, Marta Grantiņa un Sanda Undzēna.

Idejas autori Kristiāna un Dāvis Rudzīši par savu radīto darbu saka: „Mums ir svarīga vērtību turpināšanās mūsdienās. Tādēļ kopā ar vairāku cilvēku komandu izveidojām krāsojamo grāmatu, kurā tiek atainotas dažas no senākajām latviešu vērtībām. Mēs uzskatām, ka tās ir noderīgas arī mūsdienu latvietim. Līdz ar krāsojamās grāmatas palīdzību vēlamies parādīt latviešu dārgumus, kas meklējamas gan tautasdziesmās, gan dabā, senās tradīcijās u.c. norisēs. ”

Grāmatas veidotāji iecerējuši tās praktisko pusi - lapas ir noplēšamas, tādejādi savu krāsoto darbu var ielikt rāmīti, pārveidot sienas gleznā vai izmantot citos veidos. Šī grāmata palīdzēs mazināt trauksmi saspringtajā decembrī un kļūs par lielisku dāvanu draugiem un ģimenes locekļiem. Turklāt, lai kļūtu par šīs krāsojamās grāmatas īpašnieku un to lietotu, nav jābūt priekšzināšanām mākslā, tas ir laiks, ko veltīt sev.

Grāmata nopērkama grāmatnīcās, apgāda “Mansards” telpās (Alberta ielā 11, Rīgā), kā arī mājas lapā: http://www.apgadsmansards.lv/lv/book/530/izkraso-latviju/. Projekts īstenots ar kolektīvās finansēšanas vietnes projektubanka.lv palīdzību. Sadarbības partneri: biedrības „Saulesrits” un „Trejdeviņas nometnes”.