Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Apgādā “Jumava” iznākusi jaunākā Māras Jakubovskas grāmata “Meža detektīvs”

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Jumava” iznākusi jaunākā Māras Jakubovskas grāmata “Meža detektīvs”. Romānu un bērnu grāmatu autore Māra Jakubovska sadarbojusies ar apgādu “Jumava” vairāku gadu garumā. Iepriekš apgādā iznākušas tādas šīs autores grāmatas kā “Rufis atrod mājas”, “Rufis dodas dzīvē”.

— Hallo, — brūklenājs ļoti pieklājīgi mēģināja uzrunāt lielu, vēderainu plastmasas pudeli ar sarkanu korķīti un uzrakstu “Coca-cola”.
— Kā jūs te gadījāties? Ko jūs te darāt? Te ir mūsu mājas!
— Kas ir? — pudele īgni atbildēja. — Ko bļausties? Vai neļausi man izgulēties? Mēs, pilsētnieki, neesam raduši tik agri celties.

Pasaka “Meža detektīvs” stāsta kādas negaidītas likstas piemeklē meža dzīvnieciņus, kukaiņus un augus, kad mežā kāds ir izmetis savus sadzīves atkritumus. Kā viņi kopīgiem spēkiem atrisinās radušos situāciju?
Ļaujies pasakas burvībai un uzzini pats!

“Latvijas Zaļais punkts” aicina ikvienu rūpēties, lai atkritumi nenonāk mežā, upē, ezerā vai uz ielas. Gandrīz viss, kas ikdienā kļūst nevajadzīgs, ir šķirojams. Dzēriena plastmasas pudele, stikla burciņa un pat pudeles korķītis, kas tev vairs nav vajadzīgs, ir jāiemet šķirošanas konteinerā. Tad tie nonāk pārstrādes rūpnīcās un kļūst par jaunām, noderīgām lietām — mugursomām, sporta tērpiem, telefona maciņiem, lietussargiem un daudz ko citu. Esi laipns, rūpējies par dabu, un daba atdarīs ar to pašu — ar tīru upes ūdeni, veselīgām meža veltēm un svaigu gaisu!
(“Latvijas Zaļais punkts”)

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.