Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Apgāds “Mansards” izdod Migela de Servantesa Saavedras romāna “Atjautīgais idalgo Lamančas dons Kihots” pārstāstu bērniem

Redakcija
Redakcija

Apgāds “Mansards” izdevis Migela de Servantesa Saavedras pazīstamā romāna “Atjautīgais idalgo Lamančas dons Kihots” pārstāstu jaunākā skolas vecuma bērniem. Grāmata nāk klajā par godu Migela de Servantesa 400 gadu nāves atcerei. Tā izdota sadarbībā ar Spānijas Vēstniecību Latvijā un ar tās finansiālu atbalstu. 100 grāmatas eksemplāri tiks dāvināti Latvijas bibliotēkām.

“Servantess ir pārsniedzis savu sākotnējo mērķi, sniedzot pasaulei dvēseles arhetipisko personāžu, ko visi saprot un izjūt kā savējo, jo tas nepieder kādam noteiktam laikam vai vietai, bet kļuvis par visas pasaules kultūras daļu. Tas ir iemesls, kāpēc šis darbs ir tulkots tik daudzās valodās un ir saprasts dažādos laikos un kultūrās. Patiesībā “Dons Kihots” pieder pie tām grāmatām, kuru lasīšana ir nozīmīga akadēmiskai un humanitārajai izglītībai, tādējādi nekad nav par agru to lasīt. Tāpēc arī jau izsenis ir veidoti izdevumi jauniešiem un bērniem, ” izdevuma priekšvārdā raksta Spānijas vēstnieks Latvijā Pedro Himeness Načers (Pedro Jiménez Nácher).

Pārstāsta autore ir Rosa Navaro Durana, ilustrējis Fransesks Rovira. Grāmatu tulkojušas Latvijas Kultūras skadēmijas absolventes Marta Kaulakāne, Madara Loce, Kristīne Ločmele, Linda Mičule, Linda Reinsone un Kristīne Treija. Grāmatā iekļauti profesora Damaso Lopesa Garsijas (Dámaso López García) un profesores Allas Placinskas pēcvārdi par “Donu Kihotu” un tā autoru.

Grāmatu iespējams iegādāties Sākums / Apgāds Mansards, lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards” Kr. Barona ielā 21a (pagalmā).

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 12. decembrī plkst. 17.15 grāmatu un kultūrpreču mājā “NicePlace Mansards”.