Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Eduardam Veidenbaumam 148!

Redakcija
Redakcija

4. oktobrī plkst. 14:30 Eduarda Veidenbauma memoriālajā muzejā “Kalāči” notiks Ed. Veidenbauma 148 dzimšanas dienai veltīts atceres pasākums. Pasākumā piedalīsies aktieris Rūdolfs Plēpis un TV režisors un producents Arvīds Babris (“Latvijas Šlāgeraptauja”, “Izklausies redzēts” u.c., kā arī “Septiņas ar pusi dziesmas ar Veidenbauma vārdiem”).

Noslēgumā tiks paziņots 2015. gada “Eduarda Veidenbauma literārās prēmijas” laureāts.

Eduards Veidenbaums (1867 – 1892) bija latviešu dzejnieks un tulkotājs. Viņa darbi joprojām ir ļoti aktuāli kā saturā, tā stilā. Dzejnieks dzimis Priekuļu pagasta Glāzniekos saimnieka ģimenē. Kopš 5 gadu vecuma dzīvojis “Kalāčos”. 1887. gadā uzsācis studijas Tērbatas universitātes Juridiskajā fakultātē. Piedalījās studentu zinātniski literārās biedrības “Pīpkalonija” dibināšanā. Viņa dzejas sākotnēji izplatās rokrakstos, tiek publicētas tikai pēc viņa nāves. Apglabāts Liepas ciema kapos. 1958. gadā “Kalāčos” iekārtots muzejs. 1968. g. nodibināta Eduarda Veidenbauma literārā prēmija.

Visi laipni aicināti un gaidīti! Ieeja bez maksas.

"Īsts filozofs nav pesimists,
Bet dzīvi jautri bauda
"
/Ed. Veidenbaums/