Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība “Pētergailis” laidusi klajā grāmatu bērniem “Pilsētbērziņu ģimene zaļumos”,

Redakcija
Redakcija

Kā pārvarēt ģimenes krīzi un novērst viedtehnoloģisko “piesārņojumu” savstarpējās attiecībās? Zaļumniekojoties – tā rīkojas Pilsētbērziņu ģimene grāmatā “Pilsētbērziņu ģimene zaļumos”. Izdevniecība “Pētergailis” ir laidusi klajā lietuviešu rakstnieces Andrē Balžekienes grāmatu bērniem “Pilsētbērziņu ģimene zaļumos”,48.lpp, no angļu valodas tulkojusi Dagnija Dreika, māksliniece Laura Belēviča.

Vēl pavisam nesen modernās tehnoloģijas un instrumenti mūs aicināja biežāk sazināties, komunicēt un apmainīties viedokļiem, tās kalpoja kā lielisks tilts, kas samazināja attālumu starp cilvēkiem. Šodien situācija ir mainījusies – tehnoloģijas sāk mūs attālināt vienu no otra, sirsnīgas sarunas aizstāj emociju simbolu sūtīšana un virtuāla sarakste. Arvien aktīvāk sabiedrība jautā pēc risinājumiem un veidiem kā cīnīties ar virtuālās realitātes sekām ģimenēs un savstarpējās attiecībās.

A. Balžekienes grāmata “Pilsētbērziņu ģimene zaļumos” ir stāsts par kādas ģimenes mēģinājumu cīnīties ar tehnoloģisko “piesārņojumu”, lai ģimenē atgrieztos kopīgas sarunas, tradīcijas un pasākumi, kuros nav nepieciešamas viedierīču klātbūtne.

Pilsētbērziņu ģimenes ikdiena neatšķiras no daudzu pilsētnieku dzīves ritma. No rīta viņi pamostas, iet uz darbu vai skolu, vēlāk pārnāk mājās un atpūšas. Svin dzimšanas dienas un mīl savus kaķus. Līdzīgi kā daudzās citās pilsētnieku ģimenēs, to visu Pilsētbērziņi dara lūkojoties – nē! drīzāk blenžot, – datoru,viedtālruņu, planšetu un televizoru ekrānos. Un viņu dzīve rit kā parasti – līdz dienai, kad, kā jau dažkārt ģimenēs gadās, sākas strīds. Stress, nogurums, kaut kur pazudusī spēja saprasties – tas viss nobrūk gan pār vecākiem, gan bērniem, un iestājas nopietna krīze. Pilsētbērziņi saprot – neparastai krīzei jāatrod neparasts risinājums. Trakajā pilsētas ritmā noteikti nepieciešams pārtraukums - pienācis laiks zaļumniekoties......