Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Visneparastākie piedzīvojumi jaunā grāmatā “Emīlija Dīvaine. Galvas Lauzīšana”

Redakcija
Redakcija

“Jāņa Rozes apgāds” bērnu un pusaudžu grāmatu sērijā “Emīlija Dīvaine” klajā laidis ceturto, noslēdzošo grāmatu “Emīlija Dīvaine. Galvas lauzīšana”. Ja kāds vēl nepazīst Emīliju, iepazīstieties – viņai ir 13 gadu, patīk nakts, melna krāsa un skaitlis 13. Emīlijai ir noslēpumainas un neparastas spējas, piemēram, māka redzēt cauri cilvēkiem, ja vien to vēlas. Jaunajā Roba Regera un Džesikas Gruneres romānā Emīlijai par lielāko izaicinājumu kļūst šķidrā melnā akmens atrašana, ar kura palīdzību var attīstīt slēptākos talantus un īstenot neprātīgākos izgudrojumus.

Emīlija labprāt dzīvo nemanāmi un neraujas prožektoru gaismā. Visbiežāk viņa vai nu draiskojas ar saviem četriem kaķiem un golemu Kraukli, vai gādā eksotiskus elementus laboratorijas ierīkošanai, glezno iedomātu briesmoņu portretus uz rīsu graudiem vai uzņem savu pirmo autorfilmu ar DomRakstoni. Sākoties ilgi gaidītajām mācību brīvdienām, Emīliju Dīvaini gaida satraucoši piedzīvojumi un īpaši uzdevumi, ko viņa apņēmusies paveikt. Daži no tiem: pazaudēt (un atgūt) prātu, atrast slepeno istabu ar grāmatām, sazināties ar mirušajām vectantēm, kavēt domu zagšanu un uzvarēt Ēnu tēvočus. Pats galvenais uzdevums – ataicināt melno akmeni. Taču, ak vai – izrādās, ka to iekārojis un vienlaikus meklē arī dzimtas ienaidnieks Atikols.Vai Emīlijai izdosies viņu apsteigt? Seko līdzi aizraujošiem un nervus kutinošiem piedzīvojumiem!

Par Emīlijas Dīvaines neparasto dzīvi var lasīt arī “Jāņa Rozes apgāda” iepriekš izdotajās grāmatās: “Emīlija Dīvaine. Pazaudētās dienas”, “Emīlija Dīvaine. Aizvien dīvaināk un dīvaināk” un “Emīlija Dīvaine. Tumšie laiki”. Sērijas pirmā grāmata “Emīlija Dīvaine. Pazaudētās dienas” 2012. gadā saņēma Bērnu un jauniešu žūrijas balvu 5.–7. klašu grupā. Ja pietiek dūšas, ieskatieties arī spokainajā mājaslapā: emilystrange.com.

Grāmata “Emīlija Dīvaine. Galvas lauzīšana” pieejama Latvijas lielākajās grāmatnīcās, kā arī interneta grāmatnīcā “Jānis Roze”. No angļu valodas to tulkojusi Amanda Aizpuriete, ilustrāciju autori – Robs Regers un Bazs Pārkers.