Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Gaismas pilī atklāta grāmatu izstāde “Jumavai 25”

Redakcija
Redakcija

Jumavas grāmata — Tava laika patiesā vērtība.” 25 gadus šis izdevniecības moto ir veidojis ceļu uz “Jumavas” lasītāju sirdīm. Dibinot apgādu, tika ielikti “Jumavas” darbības pamatprincipi — samērot grāmatas tēmu ar atbilstošu kvalitāti.

Fiziķis Edgars Imants Siliņš — visbiežāk citētais latviešu zinātnieks — ir teicis, ka pasauli virza komplementārais princips. Līdzīgi tas ir ar Jumavas grāmatām, jo akadēmiskās zināšanas ir svarīgi spēt pasniegt saprotamā valodā, kas arvien ir bijis apgāda mērķis. Vai katru gadu apgādam ir izdevies pārsteigt lasītāju — un dažkārt arī sevi — ar grāmatu, kas kļuvusi par notikumu.

Kopš 1991. gada, kad izdota pirmā “Jumavas” brošūra, ir pagājuši 25 gadi un apgāds kļuvis par vienu no populārākajiem un tradīcijām bagātākajiem dalībniekiem grāmatu tirgū. 25 gadi ir nopietns laiks, lai atskatītos uz padarīto un novērtētu nozīmīgākos projektus. Vislabāk apgādu raksturo pats produkts — grāmata.

Tādēļ 25. aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas 4. stāva foajē tika atklāta grāmatu izstāde “Jumavai 25”, kura būs apskatāma līdz 8. maijam. Izstādes iekārtotājs ir pieredzējušais grāmatu mākslinieks, mākslas akadēmijas profesors Valdis Villerušs.

Izstādes koncepts ir apkopot un parādīt labākos, vērtīgākos Jumavas izdevumus, kas iepriecina ar savu vizuālo un saturisko krāšņumu, kā arī žanrisko daudzveidību.

Svinīgajā atvēršanas pasākumā apgādu sveikt bija ieradušies ilggadējie “Jumavas” sadarbības partneri, autori Ēriks Hānbergs, Voldemārs Hermanis, Uldis Grava, Juris Zaķis un Pēteris Strubergs, Pasaules latviešu klaidoņu brālības prezidents. Tāpat apsveicēju vidū bija Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Dantes Aligjēri biedrības pārstāve, māksliniece Raimonda Strode, Ārlietu ministrijas pārstāvis, speciālo uzdevumu vēstnieks Kārlis Eihenbaums un citi viesi.