Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots Inetas Meimanes atmiņu portretu “Nepalikt vienai tumsā. Nora Bumbiere”

Redakcija
Redakcija

“Rakstot grāmatu, manī cīnīsies divas emocijas – vēlēšanās palikt pa gabalu, jo jebkas, ko uzzināšu, nespēs mazināt manu cieņu un apbrīnu pret Noru Bumbieri. No otras puses: gribu zināt viņas dzīvi ar visām kaislībām un trūkumiem. Gribu zināt, kas viņu mīlējis un kuru mīlējusi viņa, lai vēl dziļāk pieņemtu viņu kā cilvēku. Es gribu viņu pilnīgu,” grāmatas ievadā raksta Ineta Meimane. Noras Bumbieres portretu sarunās ar grāmatas autori veidojuši dziedātājas tuvinieki, draugi un skatuves kolēģi. Pirmoreiz uzrunāts Noras Bumbieres trešais vīrs mūziķis Valērijs Beļinovs.

Atmiņu portrets, jaunas lappuses senā manuskriptā – tas ir turpinājums stāstam par fenomenu latviešu mūzikā – Noru Bumbieri. Daudzi to sauc par neērtu patiesību, citi par tīrradņa talantu padomju estrādes postošajā īstenībā. Žurnāliste Ineta Meimane piedāvā savu versiju, kas balstīta uz 2002. un 2018. gadā tapušām sarunām, bet pārējais jau ir lasītāja ziņā – moralizēt, liekuļot vai saprast. Pirmo reizi īpaši šim grāmatas izdevumam radīts iespējami pilnīgs Noras Bumbieres ierakstu apkopojums, ko veidojusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Sarakstā apkopoti gan izdotie, gan tikai arhīvos palikušie ieraksti.

Atmiņu stāstā piedalījušies Ingrīda Andriņa, Kārlis Ārgalis-Straumēns, Georgs Bumbiers, Ojārs Grinbergs, Imants Kalniņš, Aleksandrs Kublinskis, Aija Kukule, Viktors Lapčenoks, Zigmars Liepiņš, Daiga Mazvērsīte, Sandra Ozolīte, Raimonds Pauls, Jānis Peters, Daiga Petkeviča, Žoržs Siksna, Andžela, Beatrise un Arsens Suleimanovi, Harijs Užāns, Margarita Vilcāne, Grigorijs Zilbers, Mirdza Zīvere, Māra Zustrupa un citi. Pirmoreiz uzrunāts Noras Bumbieres trešais vīrs mūziķis Valērijs Beļinovs.

Grāmatu meklē grāmatnīcās visā Latvijā vai pie izdevēja un Grāmata / Apgāds Mansards