Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Lai veicinātu jauniešu zināšanas par ugunsdrošību, izdota grāmata “Pamatzināšanas ugunsdrošībā”

Redakcija
Redakcija

Ir nākusi klajā Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas mācību centrā sagatavota ilustrētā grāmata latviešu valodā – “Pamatzināšanas ugunsdrošībā”. Tajā vienkāršā, ikvienam saprotamā valodā izklāstītas pamatzināšanas par uguns būtību un degšanas procesu, par ugunsgrēkiem, to cēloņiem un iedalījumu.

Mūsdienu moderno tehnoloģiju laikmetā informācija par degšanas procesu un ugunsdrošības jautājumiem ir viegli atrodama globālajā tīmeklī, taču retais to savlaicīgi izmanto, pirms nelaime vēl nav notikusi pašu mājās.

Viens no izdotās grāmatas galvenajiem uzdevumiem ir vērst lasītāja uzmanību uz galvenajiem ugunsbīstamības faktoriem sadzīvē un sniegt pārskatu par svarīgākajiem ugunsdrošības profilaktiskajiem pasākumiem un aizsardzības līdzekļiem, kā arī piedāvāt ieteikumus un padomus rīcībai ugunsnelaimju gadījumā. Kā galveno grāmatas izmantotāju tā autori redz skolas vecuma jauno lasītāju, viņa vecākus, kā arī jebkuru interesentu, kurš viegli uztveramā veidā vēlas gūt priekšstatu par uguni, degšanu un cīņu ar to.

Grāmatā sniegta uzskatāma informācija par ikdienā izmantojamām ugunsgrēka atklāšanas ierīcēm – detektoriem un ugunsdzēsības aparātiem. Būtiska uzmanība ir veltīta profilaktisko pasākumu organizācijai mājas apstākļos un evakuācijas nodrošināšanai no degošām telpām. Atsevišķās grāmatas nodaļās izklāsti jautājumi par elektrības izmantošanu sadzīvē un pirmās palīdzības sniegšanu elektrotraumu un apdegumu gūšanas gadījumos.

Izdotais materiāls tā vieglākas uztveršanas nolūkos ir apkopots pa nodaļām – nodarbībām, kas dod iespēju lasītājam izvērtēt apgūstamā materiāla apjomu un svarīgumu, kā arī izvēlēties ērtāko izglītošanās grafiku.

Grāmata plašākai publikai ir pieejama lielākajos grāmatu tirdzniecības punktos, kā arī Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas mācību centrā “Preventa”.