Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Video: Klajā nākusi grāmata par leģendāro aktieri Jāni Kubili

Apgāds „Jumava” laidis klajā Lias Guļevskas un Lilijas Dzenes grāmatu par leģendāro Nacionālā teātra aktieri Jāni Kubili „Kad gadiem es pāri skatos”. Grāmatu saturiski veido divas daļas: pirmās daļas autore ir Lia Guļevska, un tajā stāstīts par Jāņa Kubiļa bērnību, skolas gadiem un jaunību. Autore iepazīstina ar aktiera gaitām no „iesācēja” līdz skatītāju visiemīļotākajam aktierim. No skatuves premjera līdz aiziešanai no teātra. Savukārt otro grāmatas daļu veido aktiera dzīvesbiedres teātra kritiķes Lilijas Dzenes rakstītais, kas iepriekš ticis publicēts grāmatā „Jāņa Kubiļa atbildes” (izdevis apgāds „Liesma” 1984. gadā).

Grāmatā „Kad gadiem es pāri skatos” apkopoti vairāku cienījamā aktiera laikabiedru – kolēģu viedokļi un atzinumi. „Kā šodien atceros, kā visi skrēja uz “Trešo vārdu”! Tas jau bija īsts grāvējs! Toreiz vēl nezināju, ka vēlāk kļūsim tuvu pazīstami. Atmodas laikā arī abi bijām blakus. Tādu cilvēku kā viņš ir maz,” atceras maestro Raimons Pauls. Savukārt populārais Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis Jāni Kubili raksturo: „Ļoti talantīgs, ar dabas dotu humora sajūtu, pie tam ― nekad nepāršauj pār strīpu. Man ļoti patika būt ar Kubili kopā uz skatuves, tā man bija liela skola.”

24. oktobrī Nacionālā teātra Baltajā zālē notika grāmatas prezentācija. KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā video ieskatu grāmatas atvēršanas svētkos.
Vērtējums: +2