Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdota grāmata ČAPAJEVS UN TUKŠUMS

Redakcija
Redakcija

Viktors Peļevins (Ви́ктор Пеле́вин, 1962) ir pazīstamākais mūsdienu krievu rakstnieks. Kopš 90. gadu sākuma regulāri publicē romānus, īsprozu un esejas un tiek uzskatīts par krievu postmodernās literatūras celmlauzi. Slavu un literārās pasaules atzinību Krievijā un ārpus tās guvis ar romāniem “Generation-P” (Generation “П”, arī latviski) un “Čapajevs un Tukšums” (Чапаев и Пустота).

Peļevins dzīvo Ņujorkā, izvairās no publiskiem pasākumiem un reti sniedz intervijas. Saņēmis daudzus literāros apbalvojumus Krievijā. Viņa mājas lapā vēstīts: “Viktoram Peļevinam nav un nekad nav bijis sociālo tīklu kontu. Jebkuras saites tīklos uz šķietamiem viņa kontiem uzskatāmas par falsifikācijām.”

“Viktora Peļevina ironija blīvā kultūrcitātu plūsmā izgaismo jebkuras iespējamās realitātes absurdo pusi, vedinot uz šo pasauli palūkoties kaut mazliet nepiespiestāk. Jeb, Čapajeva vārdiem runājot, visa pasaule ir anekdote, kuru Dievs tas Kungs pastāstījis pats sev. Protams, šo tekstu var uztvert arī kā savdabīgu budisma rokasgrāmatu. Un kurš pateiks, kā ir patiesībā – vai es sapņoju, ka esmu tauriņš un lidinos starp ziediem, vai arī tauriņš sapņo, ka grasās lasīt šo grāmatu? Un vai vērts mēģināt pārpeldēt Urālu?”
Emīls Dreiblats, tulkotājs

2015. gadā romānu “Čapajevs un Tukšums” ekranizējis režisors Tonijs Pembertons (Tony Pemberton) filmā “Budas mazais pirkstiņš” (Buddha's Little Finger).

No krievu valodas tulkojis Emīls Dreiblats
Vāka mākslinieks Jānis Esītis