Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots katalogs ‘’Latvian Book Illustrators Catalogue”.

Redakcija
Redakcija

Apgāds „Zvaigzne ABC” sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju laidis klajā katalogu ‘’Latvian Book Illustrators Catalogue”. Tajā iekļauti 56 mākslinieki, īsa informācija par katra mākslinieka radošo darbu un kontaktinformācija, un, galvenais, - darbu attēli, kas raksturo mākslinieka radošo rokrakstu un spēju izpausties daudzveidīgi. Mākslinieku līdzdalība katalogā bija ļoti demokrātiska, jebkurš profesionāls māsklinieks varēja pieteikt sevi iekļaušanai tajā. Katalogs lieliski atspoguļo visu paaudžu Latvijas mākslinieku rokrakstu dažādību un kopainas krāšņumu.

Katalogs izdots angļu valodā, jo tā galvenā mērķauditorija ir ārvalstu grāmatizdevēji, tomēr, spriežot pēc pirmajām atsauksmēm, tas būs ļoti noderīgs arī Latvijas uzņēmumiem, kuru darbs saistīts ar reklāmas materiālu izdošanu, produkcijas vizuālo noformējumu utml.

Katalogs veltīts galvenokārt bērnu grāmatu ilustratoriem, tomēr tas ar nolūku netika atspoguļots nosaukumā, lai nesašaurinātu tā adresātu loku, jo daudzu mākslinieku ampluā neaprobežojas tikai ar bērnu grāmatu veidošanu, vņi spēj strādāt dažādos žanros.

Jāpiebilst, ka šāda veida katalogs Latvijā iznāk pirmo reizi. Mēs ceram, ka tas būs ne tikai ļoti bagātīgs un skaists apliecinājums Latvijas grāmatu ilustratoru augstajam mākslinieciskajam līmenim, bet arī palīdzēs māksliniekiem atrast jaunus sadarbības partnerus, kā ārzemēs, tā arī pašu mājās.