Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Kad taisnīgums vairs nav iespējams, atliek tikai piedošana... Vai atriebība

Redakcija
Redakcija

Romāns “Dvēseļu tiesa” ir stāsts par neredzamu noslēpumu, kas tomēr atrodas visu acu priekšā. Stāsts par senu un mūžīgu ļaunumu un par tiem, kas ar to cīnās. Stāsts, kas balstīts patiesos faktos un ko iedvesmojuši reāli notikumi. Grūtākais ir nevis tam noticēt, bet gan pieņemt to.

Romā noslēpumaini pazudusi kāda meitene. Klemente un Markuss — divi Dvēseļu tiesas, senas, ar Vatikānu saistītas organizācijas, locekļi, kuri slepeni izmeklē grēksūdzēs uzklausītus noziegumus, — sēž kafejnīcā netālu no Navonas laukuma un pārrunā lietas detaļas. Meitenes nolaupīšana, iespējams, ir saistīta ar virkni jau pastrādātu slepkavību. Markuss ir cilvēks bez pagātnes, pirms gada viņš ticis smagi ievainots un zaudējis atmiņu. Viņa talants ir atklāt ļaunumu, lai kur tas mēģinātu slēpties. Pie lietas strādā arī kriminālistikas eksperte Sandra — jauna atraitne, kura nespēj samierināties ar vīra bojāeju šķietamā negadījumā.

Sandras un Markusa ceļi krustosies baznīcā Karavadžo gleznas priekšā, lai atklātu biedējošu pasauli, ko savās tumšajās dzīlēs slēpj Roma. Pasauli, kas ir tikpat perfekta, cik ļauna, un viņiem būs jāizvēlas starp atriebību un piedošanu pilsētā, kuru joprojām pilda tūkstoš gadus čukstēti grēki.

Donato Karīzi ir itāļu kriminālromānu rakstnieks, režisors un scenārists. Saņēmis Bankarellas prēmiju (2009) un par debiju filmu režijā (filma “Meitene miglā”, pēc Karīzi tāda paša nosaukuma romāna motīviem) ieguvis Itālijas Kinoakadēmijas balvu 2018. gadā. “Dvēseļu tiesa” ir viņa slavenākais romāns no cikla par Sandru un Markusu, kas citās valodās tulkots arī kā “Romas pazudušās meitenes”.

No itāļu valodas tulkojusi Anete Kona