Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Simt soļu ceļojums uz lasītāja sirdi ir sācies!

Redakcija
Redakcija

Ar stāstījumu, lasījumiem un aizrautīgu tērzēšanu pie vīna glāzes svinējām izdevniecības BaibaBooks jaunās grāmatas Simt soļu ceļojums dzimšanas dienu jeb atvēršanas svētkus. Te nu viņas ir – 3B vai, pareizāk, 4B. Trīs Baibas un viņu radītais Books.

Tā nav abstraktā māksla, bet ēdama gan! Sirmais un Dreibants restorānā Trīs pavāri rīko zīmēšanas konkursu grāmatas dzimšanas dienas viesiem. Kurš no viņiem zīmē garšīgāk?

Ikvienā no mums mīt mazliet no sapņotāja, mazliet no mākslinieka un mazliet no gardēža, kad ļaujamies baudpilnai maltītei. Šādā brīdī nav svarīgi, cik augstas raudzes pavārs to gatavojis – ja garšo, mēs slavējam meistaru un viņa radīto šedevru, apēdam un pēc mirkļa to aizmirstam, taču kaut kad garšas atmiņa mūs noteikti vedinās atgriezties… piedzīvoto sajūtu meklējot.

Šī atziņa vairākkārt atklājas grāmatā Simt soļu ceļojums – Ričarda Moraiša brīnišķīgi uzrakstītā spraigā stāstā, gluži vai erotiski gastronomiskā pasakā par augsto virtuvi, tās aizkulisēm, talantu, mīlestību, zaudējumiem un baudu, ko visu apvieno vārds dzīve. Patiešām – nelasiet šo grāmatu, ja esat izsalcis! Tajā tik daudz juteklisku ēdiena aprakstu un recepšu, ka šķiet – grāmata smaržo. Pēc karija, vaniļas, krītošām lapām, kūstoša sniega un vieglām skumjām, ka esam to jau izlasījuši. Bet, ja virtuve nav tikai vieta kafijas automātam un mēdzat piestāt pie plīts, lai gatavotu, grāmatā atradīsiet arī daudz noderīgu praktisku atziņu un gatavošanas padomu, ko aizņemties.
Intriga saglabājas – no 15. augusta kinoteātros šāda paša nosaukuma filma, lai noskaidrotu, kurš jūsos vairāk – lasītājs, skatītājs vai vienkārši gardēdis?

Daudz laimes dzimšanas dienā! Un lai jums prieks lasīt un gatavot!

Atsauksmes par grāmatu “Simt soļu ceļojums”

“Izcili! Ļoti pievilcīgs un cilvēcisks stāsts, apbrīnojami izdaiļots ar sulīgu pašas augstākās pakāpes gastronomisko erotiku kopš Zolā. Neapšaubāmi, labākais romāns, kura darbība risinās pavārmākslas pasaulē, – aizrauj no pašas pirmās līdz pēdējai lappusei.”
Antonijs Burdēns, Kitchen Confidential autors

“Gards kulinārijas piedzīvojums, kas iesākas Bombejas pludmalēs un aizved lasītāju līdz Parīzes augstākās pavārmākslas virsotnēm. Valdzinošs un patiess baudījums.”
Padma Lakšmi, Tangy, Tart, Hot & Sweet autore un Bravo TV raidījuma Top Chief vadītāja

“Spilgti uzrakstīts, juteklisks un pārdomas raisošs.”
Džoanna Harisa, grāmatas Šokolāde autore

“Ričards K. Moraišs uzbur iztēlē bagātīgu un spilgtu eksotisku dabas skatu, smaržu un garšu ainavu, kas aizved lasītāju epikūriskā baudas pasaulē. Apburošs, izjusts romāns, kas izjautā un galu galā svin īstas dzīves pārmaiņas un pagriezienus.”
Elīna Hilderbranda, Barefoot autore

Grāmatu iespējams iegādāties: Jāņa Rozes, Valters un Rapa un Globuss grāmatnīcās kā arī Sirmais & Dreibant veikalā Bruņinieku ielā 63 un www.baibabooks.lv