Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Kā kafija, piens vai smaids ietekmē tavas dzīves kvalitāti?

Redakcija
Redakcija

Izdevniecībā "Avots" oktobrī izdota ārsta gastroenterologa Anatolija Danilāna grāmata “Par ilgu un laimīgu dzīvošanu”. Anatolijs Danilāns ir pieredzējis ārsts gastroenterologs un vairāku grāmatu autors. Savā jaunākajā izdevumā dakteris piedāvā viegli uztveramus un bagātīgi ilustrētus padomus par lietām, kas darāmas, lai baudītu labāku dzīves kvalitāti, gadiem ritot.

Uzzinām, kas (un kāpēc) ēdams: piemēram, vai olas, piena produkti un kafija nāk par labu vai kaitē, un kādēļ tā. Kāpēc svarīgi uzņemt D vitamīnu un kā ķermeni ietekmē dažādas fiziskās aktivitātes? Kālab svarīgi smaidīt no sirds un domāt gaišas domas.

Noslēgumā dakteris min, ka labāk zina katra organisms pats, tā ka viņa vārdi nav uztverami kā bezierunu recepte laimīgai dzīvei, jo galu galā katra paša individuālais viedoklis ir liela dzīves kvalitātes sastāvdaļa. Taču veikt izvēli ir daudz vieglāk, ja saprotam, kā tieši ēdiens, fiziskā aktivitāte un prāta stāvoklis ietekme to, ko mēs dēvējam visaptverošajā vārdā “dzīve”.

Autora vēstījums ir lakonisks, humora piesātināts, tālab uzrunās arī to, kas medicīnas smalkumos iedziļināties nevēlas.