Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots spraigs romāns par biedējošām attiecībām

Redakcija
Redakcija

B. A. Parisas grāmata “Aiz slēgtām durvīm” ir aizraujošs, skarbs un ārkārtīgi patiesīgi sarakstīts darbs – ne velti autore kādā intervijā atzinusies, ka turpina saņemt vēstules no sievietēm, kuras atzīstas: “Tas ir kā par mani rakstīts!”.

Romāns atklāj neiedomājamo – pasauli, kāda tā var kļūt, kad gudra, labi izglītota jauna sieviete apprecas ar romantisku svešinieku. Mēs visas taču esam tendētas ilgoties pēc ideālā vīrieša – lai viņš būtu izskatīgs, gudrs, bagāts un ietekmīgs, turklāt spētu no acīm vien nolasīt visas vēlēšanās un piepildīt tās.

Romāna “Aiz slēgtām druvīm” galvenajai varonei Greisai, veiksmīgai darījumu sievietei, laimējies sastapt šādu ideālo vīrieti un kļūt par viņa sievu. Džeks patīk visiem. Viņš ir iejūtīgs, gudrs un draudzīgs, ar lielisku karjeru, turklāt iemīlējies Greisā no pirmā acu skatiena. Paraugpāri sastopam gadu pēc kāzām, kad Džeks un Greisa sarīkojuši jaukas vakariņas dažiem tuvākajiem draugiem. Ēdiens ir izcils, māja – gaumīgi iekārtota, laulātie skatās tikai viens uz otru, viņu saskaņa ir tik pilnīga, ka Džeks bieži pat pabeidz Greisas iesāktos teikumus. Ir draugi, kas nebeidz vien jūsmot par abu ideālo savienību, – ir taču tik mīļi, ka Džeks pavada Greisu pat uz tikšanos ar draudzenēm! Džeks labāk par jebkuru citu zina, ka ir sievietes, kurām nav paveicies tā kā viņa mīļajai Greisai, – viņš ir veiksmīgs advokāts, kurš skaļās prāvās aizstāv sievietes, kas cietušas no vīru vardarbības. Lai cik vareni un ietekmīgi ir šie varmācīgie vīrieši, kad cīņā par sievietēm iesaistās Džeks, varmākām izredžu nav!

Varbūt tāpēc Džeka un Greisas lieliskajai mājai ir tik pamatīgs drošības aprīkojums un slēdzama pagrabtelpa? Tikai laulātie paši zina, kas un kāpēc viņu mājā notiek tad, kad viņi tajā paliek divatā...

Spriedzes romāns sarakstīts tik patiesi, ka šķiet: autore rakstījusi par kādu, ko labi pazīst, taču tā tomēr nav. “Aiz slēgtām durvīm” tapis, vērojot ģimenes draugu ideālo laulību un liekot lietā savu neapvaldīto iztēli, iedomājoties, “kā būtu, ja...”.

B. A. Parisa ir angļu rakstniece, kura lielāko daļu mūža nodzīvojusi Francijā un bijusi pilnas slodzes mājsaimniece un piecu meitu mamma. “Aiz slēgtām durvīm” ir viņas pirmais publicētais romāns – un tas kļuvis par bestselleru. Pirmo trīs mēnešu laikā tika pārdots pusmiljons eksemplāru, romāns izdots jau vairāk nekā 30 valstīs un ieguvis dažādas literārās balvas, bet, pats galvenais, lasītāju atzinību!

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.