Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


8 burvīgi un uzmundrinoši romāni tumšajiem ziemas vakariem

Redakcija
Redakcija

Kad dienas kļūst īsākas un vakari tumšāki, tik ļoti gribas kaut ko skaistu un uzmundrinošu, kas atgādinātu par sauli, vasaru un prieku. Un cik labi, ka ir lietas, kas spēj mūsos šīs sajūtas iedzīvināt pat visdrūmākajā laikā. Kā viena no tādām lietām- labas, optimisma un pozitīvisma pilnas grāmatas, kas uzmundrina un ļauj pasmaidīt. Lasiet un ielaidiet savā sirdī kādu spožu saules staru!













Vislabākā eksotiskā viesnīca "Kliņģerīte"
Debora Mogaha
Apgāds Zvaigzne ABC

Burvīga lasāmviela! Asprātīgs, brīžiem klaji sarkastisks, brīžiem dziļi romantisks un aizkustinošs stāsts par drosmi, mīlestību, draudzību un spēju sākt dzīvi no jauna. Smiekli, asaras un brīvības izjūta!

Kad pārgurušā ārsta Rāvi nejaukais sievastēvs kārtējo reizi ir izmests no veco ļaužu nama “par nepiedienīgu seksuālu uzmācību”, Rāvi vienīgo reizi mūžā pažēlojas uzņēmīgajam biznesmenim brālēnam Sonijam no Bengalūras. Vīru slepenajā sarunā dzimst brīnišķīga ideja: “Vislabākā eksotiskā viesnīca KLIŅĢERĪTE”...

Sapņojot par laisku dzīvi, siltu sauli un džinu ar mango sulu, grupiņa pensionāru, iekārdināti ar vilinošo reklāmu par atjaunoto grezno viesnīcu, pamet Angliju, lai sāktu jaunu dzīvi Indijā. Lai gan “jaunā dzīve” nav tāda, kā cerēts, – iztrūkst apsolītās greznības – tā piedāvā aizraujošus piedzīvojumus eksotiski skaistajā zemē un pat negaidītu mīlestību.

Debora Mogaha ir britu rakstniece, kuras romāni kļuvuši par bestselleriem. Viņa ir veiksmīgi rakstījusi arī scenārijus filmām, adaptējot literārus darbus. “Vislabākā eksotiskā viesnīca “Kliņģerīte”” sākotnēji iznāca ar nosaukumu “These Foolish Things”, taču pēc ekranizācijas kļuva slavena tieši ar filmas nosaukumu, ar kuru to šodien pazīst visā pasaulē.

Harolda Fraja neticamais svētceļojums
Reičela Džoisa
Apgāds Zvaigzne ABC

Reičela Džoisa (Rachel Joyce) ir angļu rakstniece, vairāk nekā 20 oriģinālu raidlugu autore. Viņa veidojusi arī adaptācijas programmām Classic Serial un Woman’s Hour, apstrādājusi literārus darbus televīzijai un darbojusies kā teātra un kino aktrise. 2007. gadā viņa ieguva Tinisvuda balvu par labāko raidlugu. “Harolda Fraja neticamais svētceļojums” ir viņas pirmais romāns. 2012. gadā tas tika nominēts Bukera balvai, saņēma Specsavers Nacionālo literatūras balvu kā labākā debija, iekaroja vietu bestselleru sarakstos vairāk nekā 30 valstīs un patlaban tiek ekranizēts.

Pensionārs Harolds Frajs dzīvo kādā Anglijas ciematā kopā ar savu sievu Morīnu, kuru kaitina pilnīgi viss, ko Harolds dara. Visas dienas līdzinās cita citai, līdz kādu rītu pa pastu pienāk vēstule, kas adresēta Haroldam. To ir rakstījusi sieviete, kuru viņš nav redzējis jau divdesmit gadu. Kvīnija Henesija atrodas hospisā un ir rakstījusi šo vēstuli, lai atvadītos uz mūžu. Harolds steigšus uzraksta atbildi un dodas iemest savu vēstuli tuvākajā pastkastītē. Taču, kā jau mēdz notikt vislabākajos romānos, Haroldu gaida nejauša satikšanās, kas pārliecina viņu, ka šī vēstule ir jānogādā Kvīnijai personiski, lai tur lūst vai plīst.
Šādi sākas neticamais svētceļojums, par kuru vēsta Reičelas Džoisas neparastais debijas romāns. Harolds Frajs nolemj noiet kājām tūkstoš kilometru līdz Bervikai pie Tvīdas, ticēdams: kamēr viņš ies, Kvīnija dzīvos.

Tāpat kā izgājis no mājas – mīkstās kurpēs un plānā vējjakā – Harolds dodas garajā ceļā, kurā sastop daudzus un dažādus cilvēkus, kuri pamazām pamodina viņa snaudošo garu. Haroldam prātā cita pēc citas ataust atmiņu ainas – pirmā deja ar Morīnu, kāzu diena, dēla piedzimšana – ļaujot izdzīvot visu no jauna, samierināties ar zaudējumiem, tikt galā ar nožēlu.

Šim romānam piemīt burvība bez liekas jūtelības un smalka asprātība. Tas ļauj ielūkoties neizteiktajās domās un jūtās, ko ikviens no mums glabā dziļi sirdī. “Harolda Fraja neticamais svētceļojums” ļauj mums iepazīt Reičelu Džoisu kā gudru un absolūti neatvairāmu stāstītāju.

Labu apetīti! Ceļojums pa Franciju ar nazi, dakšiņu un korķviļķi
Pīters Meils
Apgāds Zvaigzne ABC

Starptautisku slavu Pīteram Meilam atnesa autobiogrāfiskais romāns “Gads Provansā”, taču lasītāju atzinību guvuši arī citi darbi, kuros rakstnieks ar lielu aizrautību stāsta par savu iemīļoto Franciju.

Dzīves sākumposmu Pīters Meils aizvadīja pēckara Anglijas “gastronomiskajā pirmatnībā”, kad dažādas delikateses bija retums. Deviņpadsmit gadu vecumā aizbraucis komandējumā uz Parīzi, viņš uz visu mūžu iemīlēja frančus un viņu kaislīgās attiecības ar ēdienu un vīniem. Šajā grāmatā Pīters Meils iepazīstina lasītāju ar franču kulinārijas kalendāru, ļaujot izjust tā tradīciju, svētku un gadatirgu neatkārtojamo gaisotni un garšu bagātību.

Livaro autors izbauda izcilu sieru aromātu un vēro gadskārtējās siera ēšanas sacensības; Martiņīlebēnā mācās pareizi ēst gliemežus, bet Vitelā kļūst par pirmo angli, kas tiek uzņemts vietējā varžēdāju brālībā.

Pīters Meils spilgti apraksta to pārsteidzošo entuziasmu, ar kādu franči organizē un apmeklē pat pašus dīvainākos pasākumus, kuru mērķis ir pārvērst ēšanu un dzeršanu par svētkiem.
Sirsnīga, humorpilna un apetīti rosinoša grāmata!

Man ir tavs telefons
Sofija Kinsela
Apgāds Zvaigzne ABC

Es esmu to pazaudējusi. :(
Vienīgo lietu pasaulē, ko man nebūtu vajadzējis pazaudēt. Savu saderināšanās gredzenu! Tas ir piederējis Magnusa ģimenei jau trijās paaudzēs. Un tagad, tieši šajā dienā, kad viņa vecāki atgriežas no štatiem, es esmu to pazaudējusi. Sasodīts!

Tā sākas jaukās londonietes Popijas pirmskāzu nedēļa. Dažas glāzes šampanieša kopā ar draudzenēm, pazaudēts smaragda gredzens, nozagts mobilais telefons, un Popijas dzīve sagriežas ar kājām gaisā. Par laimi, viesnīcas atkritumu tvertnē viņa pamana... jā, tieši to, kas viņai nepieciešams vairāk par visu pasaulē, – gluži jaunu mobilo! Tas pieder skarbajam uzņēmējam Semam Rokstonam, kurš nebūt nepriecājas par to, ka pilnīgi sveša meitene lasa viņa īsziņas un jaucas personīgajā dzīvē. Bet kā citādi lai Popija sazinās ar līgavaini, kāzu plānotāju un draugiem?

Viens telefons – divi īpašnieki.

Vai iespējams kaut kas vēl piņķerīgāks?

Starptautiski pazīstamā bestselleru rakstniece Sofija Kinsela latviešu lasītāju sirdis iekarojusi ar romāniem par šopaholiķes Rebekas Blūmvudas piedzīvojumiem.

Lavandu dārzs
Lūsinda Railija
Apgāds Zvaigzne ABC

TAGADNE
Emīlija vienmēr dzīvojusi, noliedzot savu aristokrātisko izcelsmi. Pēc sabiedrībā ietekmīgās mātes nāves viņa ir vienīgā Francijas dienvidos esošās mājas mantiniece. Nejauši atrasti dzejoļi rosina viņu noskaidrot visu par noslēpumaino un daiļo autori Sofiju, kuras traģiskais mīlasstāsts radījis nenovēršamas pārmaiņas ģimenē.

PAGĀTNE
Londona, 1943. gads. Jaunā biroja darbiniece Konstansa pievienojas Īpašo uzdevumu vienībai un pašā karstākajā kara brīdī tiek nosūtīta uz okupēto Parīzi un ierauta noslēpumu un izlikšanās spēlē, kur likme ir dzīvība. Zaudējusi saikni ar dzimteni un mīļoto vīru, Konstansa jūtas notverta nesaraujamā tīklā un piedzīvo notikumus, kam lemts atstāt iespaidu arī uz nākamajām paaudzēm.

Lūsinda Railija (Lucinda Riley) ir īru rakstniece, iepriekš strādājusi par aktrisi gan teātrī, gan televīzijā. Pirmo grāmatu viņa sarakstīja 24 gadu vecumā, un romāns “Orhideju nams”, kas īsā laika periodā pārdots vairākos miljonos eksemplāru, nodrošināja autorei starptautisku slavu.

Meitene uz kraujas
Lūsinda Railija
Apgāds Zvaigzne ABC

Grenija Raiena atgriežas Īrijā pie savas mīlošās ģimenes, jo pārdzīvo nesenu zaudējumu. Un tieši tur viņa uz kraujas malas sastop Auroru – mazu meitenīti. Tikšanās pilnībā maina viņas dzīvi, un Grenija atklāj, ka meitenītes un viņas pašas ģimenes gaitas vēsturiski savijušās ciešā kamolā...

No saldsērīga mīlas stāsta karalaika Londonā līdz vētrainām attiecībām mūsdienu Ņujorkā, no dziļas pieķeršanās svešam bērnam līdz aizmirstām atmiņām par reiz zaudēto brāli – jau veselu gadsimtu Raienu un Lailu ģimeņu attiecības ir ietekmējuši seni pagātnes notikumi. Un tikai Auroras intuīcija un nelokāmība pēdīgi sagrauj sirdī auklēto naidu, atbrīvojot visus no pagātnes važām.

Lūsinda Railija (Lucinda Riley) ir īru rakstniece, iepriekš strādājusi par aktrisi gan teātrī, gan televīzijā. Pirmo grāmatu viņa sarakstīja 24 gadu vecumā, un romāns “Orhideju nams”, kas īsā laika periodā pārdots vairākos miljonos eksemplāru, nodrošināja autorei starptautisku slavu.

Analfabēte, kas prata rēķināt
Jūnass Jūnasons
Apgāds Zvaigzne ABC

“Analfabēte, kas prata rēķināt” – aizraujošs un uzmanību piesaistošs stāsts par veiksmi, mīlestību un starptautiska līmeņa attiecībām. Tikpat bezgalīgi smieklīgs un saistošs kā Jūnasa Jūnasona pirmais romāns “Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu”.

Nombeko piedzimst Dienvidāfrikā, Soueto graustos. Mazais, melnais meitēns izrādās apsviedīgs rēķinātājs un stratēģis. Vai kāds brīnums, ka Nombeko ātri vien kļūst par gaužām noderīgu ēnu vienam no vadošajiem DĀR atominženieriem?

Tālajā Zviedrijā mīt vīrs, kurš sadomājis gāzt no troņa karali. Tas nav darbs viena cilvēka mūžam, tāpēc Ingmars cēlo misiju plāno uzticēt saviem dēliem – dvīņiem Holgeriem. Holgers 1 un Holgers 2 ir pilnīgi vienādi un nešķirami, tikai viens no viņiem ir idiots, bet otrs neeksistē...

Kad Nombeko sastopas ar brāļiem Holgeriem, sarežģītajā stāstā iesaistās Zviedrijas karalis, Ļeņina piemineklis, prātā jucis ASV kareivis, Ķīnas Tautas Republikas prezidents, grāfiene Virtanena, trīs ķīniešu meitenes ar ļodzīgu spriestspēju, anarhisti, ekstrēmisti, Mossad aģenti, kravas auto ar zagtām numurzīmēm un viena vidēja lieluma atombumba...

Pāri citroniem. Optimists Andalūzijā
Kriss Stjuarts
BaibaBooks

Tas ir dzīvespriecīgs, asprātīgs un patiess stāsts par to, kā mainās Krisa un viņa sievas Annas dzīve, no mierīgas
ikdienas Lielbritānijā pārceļoties uz nomaļu aitu fermu Andalūzijā, Spānijas dienvidos. Ar kardinālajām vides un
nodarbošanās izmaiņām vēl nepietiek, pati jaunā mājvieta varētu kļūt par stāsta galveno varoni. Izrādās, ka fermai,
kas atrodas gleznainā kalnu ielokā, starp olīvu, mandeļu un citronu koku audzēm, nav pieejas ceļam, ūdens
apgādei, elektrībai. Tās bijušais īpašnieks negrasās to pamest. Un vēl kaimiņi, viens par otru raksturos raupjāki
un krāšņāki. Dzīva dzīve!

Pats autors par šo autobiogrāfisko grāmatu saka:
„Ja grāmatai ir kāda vēsts – un es ceru, ka ir - tad tā varētu būt, ka smiekli ir labākais
veids, kā tikt galā ar neveiksmi.“