Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“5 dabas valstis” autors Gunters Pauli viesojas Rīgā

Redakcija
Redakcija

Jūlijā Latvijā viesojas starptautiski ietekmīgs inovators, uzņēmējs un grāmatu autors Gunters Pauli. Guntera Pauli aktivitātes aptver biznesu, kultūru, zinātni, politiku, izglītību un dabas aizsardzību. Viņa jaunākās iniciatīvas saistītas ar plastmasas atkritumu izvākšanu no pasaules okeāniem un ar jūras līmeņa paaugstināšanās novēršanu.

G. Pauli ir izdevis 20 grāmatas, kas publicētas vairāk nekā 30 valodās. Gatavojoties Guntera Pauli vizītei Latvijā Apgāds Zvaigzne ABC ir laidis klajā bilingvālu zinātnisko pasaku PIECAS DABAS VALSTIS 5-8 gadus veciem bērniem, kurā autors par dabu un tās likumsakarībām stāsta citādi nekā ierasts. Šī grāmata sevī ietver jaunu ideju par mācīšanos un dabas zinātņu apguvi. Grāmatā izmantots ZERI* apmācību modelis, kas veicina interesi par dažādām zinātņu nozarēm un veido ekoprasmes, attīsta emocionālo inteliģenci un mākslinieciski radošās spējas.
Mācību process, kas sākas ar šīm pasakām, veicina izpratni par kompleksām dabas sistēmām, emocionālās inteliģences attīstību, māksliniecisko pašizpausmi, interesi par akadēmiskām zināšanām. Grāmatā ir iekļauti praktiski uzdevumi, lai bērni trenētos izmantot apgūtās zināšanas, un ieteikumi vecākiem un pedagogiem, kā vislabāk strādāt ar zinātnisko pasaku un ZERI modeli.

“5 dabas valstis” ir tikai viena no kopā 365 krāšņi ilustrētajām bilingvālajām zinātniskajām pasakām, kuras autors sācis rakstīt, jo gribējis pats saviem bērniem jau no mazotnes sniegt pašas būtiskākās zināšanas par pasauli.
Guntera Pauli vizītes laikā Apgāds Zvaigzne ABC ar autoru apspriedīs sadarbības turpināšanas iespējas un vēl citu viņa grāmatu izdošanu latviešu valodā.

Gunters Pauli (Gunter Pauli, 1956, Beļģijā) studējis ekonomiku Beļģijas un Francijas augstskolās, nodibinājis un vadījis daudzus uzņēmumus un sabiedriskās organizācijas, konsultējis dažādu valstu valdības un industriju līderus, kā ieviest inovācijas, ar kuru palīdzību efektīvāk un dabai nekaitīgāk, maksimāli izmantojot vietējos resursus, organizēt ūdens, pārtikas, mājvietu, veselības un enerģijas nodrošināšanu. Pauli aktivitātes aptver biznesu, kultūru, zinātni, politiku, izglītību un dabas aizsardzību. Viņa vadībā uzņēmums Ecover kļuva par ekoloģiskās ražošanas pionieri. Pauli ir nodibinājis Zero Emissions Research and Initiatives (ZERI) un fondu The Global ZERI Network, kas panākuši dabas sistēmām atbilstošu ražošanas un patēriņa paradigmu maiņu virknē industriju. Viņa jaunākās iniciatīvas saistītas ar plastmasas atkritumu izvākšanu no pasaules okeāniem un ar jūras līmeņa paaugstināšanās novēršanu. G. Pauli ir izdevis 20 grāmatas, kas publicētas vairāk nekā 30 valodās.

ZERI Learning Initiative (Zero Emissions Research and Initiatives – Nulles emisiju izpēte un iniciatīvas)

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.