Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Brīnišķīgākā dāvana bērnam Ziemassvētkos- laba grāmata

Redakcija
Redakcija

Ik gadu pirms Ziemassvētkiem katra mamma un katrs tētis domā par to, kādas dāvanas nolikt zem eglītes saviem bērniem? Viens no variantiem- laba un interesanta grāmata. Tieši grāmata ir tā, kas attīsta valodu, iemāca domāt, aizved plašajos fantāzijas laukos un paplašina redzesloku.

Krāsojamā grāmata "6 Ziemassvētku plakāti" (izdevniecība Egmont Latvija) ļauj katram uzburt savu ziemas pasaku un prieku. Pat, ja aiz loga sniega tā pamaz, lai trauktos laukā ar slēpēm vai ragaviņām, izkrāsojot vienu metru garos plakātus, var izjust īstus ziemas priekus. Krāsošanas process ne tikai radīs patīkamas emocijas un prieku, bet arī attīstīs bērnu gan emocionāli, gan fiziski.


"Manas mīļās sniega pasaciņas" (izdevniecība Egmont Latvija)ietver sevī 15 ziemīgus stāstus, kas sasildīs visas mazās sirdis, kuras alkst brīnumu, mīlestības un labestības. Jūsu bērns šeit satiks draudzīgos zaķu bērnus, kurmīti, kurš nevarēja sagaidīt sniegu, lācenus, kuri negrībēja celt sniegavīru, bet būvēt raķeti, ronīti, kura meklēja piedzīvojumus dzelmē, pingvīnēnus, kas vēlējās piedalīties slidošanas sacensībās un daudzus citus mīļus dzīvnieciņus, kas priecājas par ziemu un sniegu.
Grāmatiņa būs ideāla lasāmviela vakara pasaciņām kopā ar māmiņu un tēti.


"Ziemassvētku brīnumam pa pēdām" (izdevniecība JLV) ir grāmatiņa, kas domāta priekšālasīšanai un kopālasīšanai ar bērniem. Stāstiņu centrā ir zaķēns vārdā Hoplā, pelēns Morics un svētku gaidīšanas brīnumainais laiks, kad tik ļoti kārojas izbaudīt visus priekus tūlīt un tagad. Taču svētki jāgaida pacietīgi. Un tā, sekojot zaķēna un pelēna piedzīvojumiem, arī lasītāji pamazām pietuvinās laikam, kad tiek izrotāta zaļā Ziemassvētku skaistule- eglīte un katrs saņem sengaidītās dāvanas.


"Divpadsmit Ziemassvētku dienas" (izdevniecība JLV) ir brīnišķīga grāmatiņa svētku noskaņas radīšanai, kas patiks ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Tajā, izmantojot savu orģinālo stilu, kas atsauc atmiņā senu gleznu saplaisājošo lakojumu, Elisona Džeija no plaši pazīstamā dzejoļa uzbur brīnumjauku stāstu par to, cik svarīgi ir kņadas pārpilno Ziemassvētku laiku rāmi un mierīgi pavadīt kopā ar saviem mīļajiem.


"Aušas un tiepšas" (izdevniecība Annele) ir patiesi aizraujoša un emocionāli piesātināta grāmatiņa bērniem, ko noteikti iemīlēs arī viņu vecāki. Tās centrā atrodas čiekurmeitiņa Trilla, kas, nokrītot no egles, kopā ar savu draugu Vējbiksi dodas pasaulē meklēt zilus brīnumus. Jo kas gan cits var atavērt acis un ļaut ieraudzīt nesaredzamo un nepajaušamo, ja ne brīnums? Pamazām, satiekot savā ceļā dažādas autores Lindas Šmites radītos pasaku tēlus, Trilla nonāk līdz trīs lietām, kas nepieciešamas laimīgai dzīvei. Kādas tās ir- uzziniet lasot grāmatu kopā ar saviem bērniem.


Kristelas Foglas grāmatiņa "Pasakas par laumiņām" (izdevniecība Annele) sevišķi iepriecinās visas mazās meitenes. Kopā ar visdažādākajām fejām un laumiņām viņas varēs doties aizraujošos piedzīvojumos, risināt pārpratumus, izdzīvot jautrus brīžus un rūpīgi izpētīt un iepazīt šo noslēpumaino pasaku valstību, kura šķiet tik ļoti vilinoša.
Grāmatiņa iepazīstinās savus lasītājus ar elegantajām puķu laumiņām, jautrajiem Sniega karalienes ziemas bērniņiem, čaklajiem sūnu rūķīšiem, gardēžiem melleņu gariņiem, mazo sapņotāju nāriņu Minniju, nebēdnīgo ūdens gariņu un daudziem citiem neparastiem pasaku tēliem, kas ievilinās ikvienu savā aizraujošajā pasaulē.


“Ziemas pasakas” (Apgāds Zvaigzne ABC) ir burvīga grāmatiņa, kurā visi notikumi norisinās tepat Rīgā, Ziedoņdārza apkaimē. Kādā vecā mājā gluži viens dzīvo rotaļu lācis Reinholds jeb, kā viņš pats sevi dēvē, Reinis. Kādu dienu viņu apciemo balts kaķis – “Vienkārši kaķis. Bet ar lielo burtu”, – un Reinis vairs nav vientuļš. Viņi abi kopā saimnieko mājā, ar noslēpumaina “spoka kunga” palīdzību aizbiedē trokšņainus nelūgtus viesus, atbrīvo notekcaurulē ieslodzītu lecīgu draugu, ceļ sniegavīru un sniega piramīdu un gaida Ziemassvētkus – un kur tad nu bez Ziemassvētku vecīša!

“Miega pasakas” (Apgāds Zvaigzne ABC) varonis ir piecgadīgais Matīss, kurš nejauši atstāts viens pats mājās kopā ar runci Muri un rotaļu lāci Bruni, nolemj sarīkot ēšanas svētkus, spēlē paslēpes un ričuraču… Kad draugiem acis jau aizkritušas, Matīsam miegs nenāk ne lūdzams, un viņš sāk skaitīt aitas – runā, ka tas palīdzot aizmigt. Un piedzīvojumi sākas…
“Miega pasakā” ietverti alfabēta apguves sākumsoļi, jo pirms miega skaitāmo aitiņu vārdi sākas ar secīgiem alfabēta burtiem. Autora dzīvīgā valoda, spēlēšanās ar vārdiem un jaunvārdu darināšana dod impulsu arī jaunā lasītāja valodas attīstībai.


"Nepaticamā pilnīgi slepenā Sivēna dienasgrāmata" (izdevniecība JLV) ir bezgaligi jautra, dzīvespriecīga un emocionāli iedvesmojoša grāmatiņa, kas liek smieties gandrīz vai katrā teikumā. Sivēna neticamie piedzīvojumi, kļūmes un ķezas ikvienu ievilina neparastu notikumu virpulī jau no pirmajām lappusēm, un atrauties no šīs lasāmvielas nav iespējams ne tikai bērnam, bet arī pieaugušajam.

Īpašu šarmu grāmatiņai piešķir savdabīgā un nepareizā sivēna valoda, smieklīgie izteicieni, neparastais noformējums un zīmējumi, kurus radījis pats grāmatas autors Emers Stamps.

Priecīgus Ziemassvētkus visiem maziem un lieliem grāmatu mīļotājiem! Lai prieks un gaišums ielīst jūsu sirdīs!