Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Iznācis jauns skandināvu detektīvs “Ziemā slēgts”

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Jumava” iznācis jauns skandināvu detektīvs — Džorna Ljēra Horsta “Ziemā slēgts”. Džorns Ljērs Horsts dzimis 1970. gadā Bambles municipalitātē, Norvēģijā. Strādājis par policistu Larvikā un arī pašlaik turpina tur strādāt par galveno izmeklētāju. Viņa Viljama Vistinga kriminālromānu sērijas bijušas ļoti veiksmīgas.

Vairāk par 50 000 grāmatu kopijām ir pārdots Skandināvijā, Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Nīderlandē un Taizemē. Viņa pēdējais romāns “Hunting Dogs” (“Medību suņi”) ieguvis prestižo balvu “Golden Revolver” (“Zelta pistoli”) kā labākais norvēģu kriminālromāns un “Stikla atslēgu” (“Glass Key”), kas paplašinājusi augstā novērtējuma loku, ietverot visas ziemeļvalstis, kurās 2013. gadā tas ir bijis atzīts kā labākais kriminālromāns.

“Closed for Winter” (“Ziemā slēgts”) 2012. gadā ieguvis “Norway's Booksellers' Prize” (Norvēģijas Grāmatizdevēju godalgu) un tikusi iekļauta Rivertonas balvas ieguvēju sarakstā.

Grāmatā “Ziemā slēgts” Larvikas policijas Kriminālo izmeklējumu departamenta galvenais inspektors Viljams Vistings uzsācis šķietami neatšķetināmu mīklu par vasarnīcu rajonā izdarītu slepkavību. Domu pavedieni ved visdažādākajos virzienos, aizvedot Vistingu tālu prom no slepkavības norises vietas — no Norvēģijas uz Lietuvu, kur visrūdītākie noziedznieki kļūst par neatsveramiem lieciniekiem, kas palīdz lietas atrisinājumam. Cauri visam vijas inspektora meitas Laines kaislīgā mīlestība ar Tomiju, kurš savulaik tiesāts par narkotikām...
Sapņi mijas ar realitāti un aptveramais kļūst redzams arvien skaidrāk!

Tulkojumu no angļu valodas veidojusi Rūta Vilīte. Sagatavošanā ir Džorna Ljēra Horsta godalgotais romāns “Medību suņi” ( “Hunting dogs”).

Meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!