Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Zahera viesnīca - intriģējošs un stilīgs romāns Silvijas Brices tulkojumā

Redakcija
Redakcija

Uz romāna “Zahera viesnīca” vāka ir arī apakšvirsraksts: romāns par kārdinājumu. Un kārdinājumu še ir pārpārēm. Viesnīcā, kurā ik dienu pulcējas Vīnes ievērojamākie ļaudis, notiek spēles ar varu, naudu, reputāciju, jūtām un likteņiem – tas ir izaicinājums, kuram pretoties grūti pat labākajiem. Ja vienā vārdā jāatbild uz jautājumu, kā šajā grāmatā ir vairāk – vēstures vai likteņu, atbilde būtu: visvairāk te izjūtama deviņpadsmitā un divdesmitā gadsimta mijas Vīnes gaisotne.

Šarmanta, krāšņa pilsēta, kuras notikumu epicentrā atrodas Operas (vēlāk Zahera) viesnīca un tās viesu kaislības.
Romāns sākas viegli trillerīgā noskaņā – no gripas mirst Eduards Zahers un viņa atraitnei, trīsdesmitgadniecei Annai, ir divas iespējas: turpmākajā dzīvē paļauties uz vīratēva gādību vai mēģināt vienai noturēt vīra biznesu. Anna izvēlas otro, un kopš šī brīža itin visam Zahera viesnīcā jānorit nevainojami. Lai paturētu mājas, jaunā sieviete ir gatava strādāt pati un nostrādināt citus... bet tas nozīmē, ka viesnīca turpinās darbu. Brīnišķīgā celtne pulcē gardēžus un sazvērniekus, mīlētājus un blēžus. Šarmantā un nepacietīgā princese Konstance fon Traunšteina un viņas jaunlaulātais vīrs Georgs Zahera viesnīcā sastopas ar izdevējiem Maksimiliānu un Martu Āderholdiem – un šī tikšanās ir liktenīga ikvienam no viņiem. Marta un Makss meklē jaunus rakstniekus, Konstance vēlas dzīvi kā reibinošu pasaku, bet princis Georgs ir gatavs sagraut veco ķeizaristes kārtību un būvēt jaunu. Kamēr jaunie ļaudis kaļ plānus, ceļā no darba uz mājām pazūd jauniņa Zahera viesnīcas kalponīte Marija. Vecāki un kriminālpolicija meklē pazudušo bērnu, bet Zahera viesnīcā satraukumu nejūt – te pirmajā vietā vienmēr ir viesu labklājība. Te sievai, kas tiekas ar mīļāko, klusām dara zināmu, ka tikko viesnīcas slieksni pārkāpis likumīgais vīrs, tikpat diskrēti piesedz Ādama kostīmā tērpušos erchercogu, kurš no apartamentiem izskrējis vestibilā, te uzklausa ķeizara mīļāko, pabaro trūcīgus, bet talantīgus studentus... un zina visu par visiem, bet nevienam to neizpauž.

“Zahera viesnīca” ir mazliet nostalģisks, bet daudzkrāsains un intriģējošs vēstījums par aizgājušo laiku un zudušo pasauli, no kuras līdz mums, nākotnes nemierīgajiem cilvēkiem, nonākušas vien skaistas leģendas un Zahera tortes recepte.

P.S. Zahera tortes recepti atradīset arī romānā!
Pieejama arī e-grāmata.