Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Dženifera Bārkleja "Sapņu sala". Stāsts par dzīvi un mīlestību Grieķijā

Redakcija
Redakcija

Vai pavasaris nav īstākais brīdis, lai ļautos piedzīvojumam? Ikviens no mums vēlas sajust prieka mirkļus mazlietiņ aizbēgot no realitātes. Kādam tās ir brīvdienas Spānijas kūrortā, kādam citam tāls ceļojums uz Japānu ķiršu ziedēšanas laikā vai mirklis tepat Kolkā ar Dženiferas Bārklejas biogrāfisku stāstu, kas arī šobrīd nav beidzies un turpina ritēt savu gaitu tālajā Grieķijā.

Nav nozīmes, kurp tieši mūs aizved grāmata, bet ir svarīga pati sajūta, ka grāmata palīdz atpūsties no ikdienas steigas un mesties neplānotā mazu piedzīvojumu un lielu pārdomu virpulī.

Grāmata "Sapņu sala" iemāca būt laimīgiem un dzīvot saskaņā ar saviem lēmumiem, uzticēties intuīcijai un ļauties piedzīvojumu garam. Autores biogrāfija pierāda, ka vislabāk mēs jūtamies brīžos, kad pieņemtie lēmumi par spīti riskam atmaksājas un sniedz sirdsmieru.

Dzīvē piedzīvota vilšanās Dženiferu aizved saules, harmonijas un prieka meklējumos. Tā bija dāvana sev – viens mēnesis Grieķijas salā Tilā, kuras būtība nav salīdzināma ar Londonas rosīgo ikdienas ritmu. Šādā vietā viņa ļaujas baudīt mirkļus, atslābināties un sajust sevi un savas patiesās vēlmes. Brīžos, kad nesteidzīgi pavadot dienas pastaigās, izbraucienos un baudpilnās vakariņas ar salā iepazītiem cilvēkiem, sieviete iemīlas nedaudz mežonīgajā un lielpilsētas steigas neskartajā salā ar katru dienu aizvien vairāk.

Cilvēki bieži maldās, pieņemot lēmumu par prioritātēm savā dzīvē, jo pastāv iespēja, ka tas, ko mēs vēlāmies nav tas, kas mūs patiesībā padara laimīgus.

Tila ir kā mirklis sev, kas paceļ Dženiferu jaunā dzīves līmenī. Dažreiz pietiek ar iedvesmas avotu, kas liek smaidīt. Šoreiz – izvēloties lielas pārmaiņas dzīvē, viņa atrada daudz jauna arī sevī. Lasot grāmatu, arī pats lasītājs ieslīgst pārdomās, kuras rosina atcerēties savas dzīves iespējas un izšķirošus lēmumus.

Ne visiem ir vajadzīgs pamest visu iesākto, mainīt savas dzīves daļu un doties uz pavisam mazu, bet šarmantu salu Grieķijā. Ir vērts vienkārši aizdomāties par dzīves piedāvātām iespējām un atsaukt atmiņā savu izvēļu un lēmumu gaitu, kas aiznesusi mūs tur, kur esam šobrīd.

Raksta autore: Ilze Degune, KultūrasVēstis.lv