Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Lielbritānijā atklāta Latvijas ilustratoru izstāde

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 6. maijā, Oksfordas stāstu muzejā (Oxford Story museum) atklāta izstāde ar ilustratoru darbiem no bērnu bilžu grāmatu sērijas “BIKIBUKS”. Izstādi muzejā iespējams apskatīt līdz 3. jūnijam.

Izstādē iespējams apskatīt Latvijas ilustratoru Reiņa Pētersona, Jura Petraškeviča, Daces Sietiņas, Mārtiņa Zuša, Elīnas Brasliņas, Guntara Sietiņa, Kristiana Brektes, Viviannas Marijas Staņislavskas, Andra Brežes, Annas Zvaigznes, Rūtas Briedes, Arta Brieža, Ūnas Laukmanes, Alekseja Naumova, Gundegas Muzikantes, Ingrīdas Pičukānes, Annas Vaivares, Kriša Salmaņa, Kristīnes Jurjānes, Vladimira Leščova, Paula Liepas, Rebekas Lukošus, Artura Bērziņa, Edgara Folka, Lienes Mackus, Anitas Paegles, Dārtas Stafeckas, Anitas Rupeikas, Jāņa Blanka un Māras Viškas darbus no dzejas bilžu grāmatu sērijas “BIKIBUKS” (izdevniecība “Liels un mazs”).
“Man ir patiess gandarījums, ka Latvijas simtgades gadā, kas ir šogad ļoti nozīmīgs arī latviešu literatūrai, mums ir iespēja parādīt britu auditorijai latviešu kultūras vērtības, un viena no tām noteikti ir mūsu brīnišķīgās bērnu grāmatas un mūsu izcilie ilustratori,” stāsta izstādes kuratore un platformas “Latvian Literature” pārstāve Inga Vareva.

Platformas “Latvian Literature” vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas stāsta, ka britu izdevēju un žurnālistu vizīšu laikā interese par mazajām ilustrāciju grāmatām ir bijusi ļoti liela: “Kad pēc vizītes ievācām informāciju, kas viņiem šeit, Latvijā, paticis un interesējis visvairāk, bikibuku vārds atbildēs parādījās regulāri. Tāpēc izstādi Lielbritānijā savā ziņā var uzskatīt par likumsakarīgu. Latvijas laikmetīgā grāmatu ilustrācija pasaulei vēl ir maz zināma, taču ar spēcīgu potenciālu, ko šobrīd soli pa solim atklājam, un ārvalstīs to ļoti labi novērtē!”

Grāmatu sērija “BIKIBUKS” savu pirmizdevumu izdevniecības “Liels un mazs” paspārnē piedzīvoja jau 2012. gadā. Sērijas redaktoru Rūtas Briedes un Ineses Zanderes ideja bija izdot mūsdienu mākslinieku ilustrētas mazas bilžu grāmatas, kas veltītas konkrētiem Latvijas autoru radītiem dzejoļiem, sākot no Rūdolfa Blaumaņa un beidzot ar Kārli Vērdiņu. Katru ceturksni “atskrienot” pa sešiem jauniem bikibukiem, pagājušā gada rudenī iznāca pēdējais – simtu pirmais – sērijas izdevums.

Vairāk informācijas par izstādi: Bicki-Buck Books - The Story Museum