Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Tautas dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai - 80!

Redakcija
Redakcija

Tautas dzejniecei Kornēlijai Apškrūmai - 80!
Kornēlija Apškrūma
Foto: smiltenesbiblio.blogspot.com

Šodien, 12.aprīlī savu 80 gadu jubileju svin viena no tautā iemīļotākajām dzejniecēm KORNĒLIJA APŠKRŪMA. Tiek uzskatīts, ka tieši Kornēlija Apškrūma ir visu laiku visvairāk citētā, dažādos pasākumos, apsveikumos un arī līdzjūtībās izmantotā latviešu dzejniece. Sveicot dzejnieci skaistajā dzīves jubilejā, apgāds “Annele” ir izdevis jaunu dzejoļu krājumu “Ceļojums gadalaikos”. Krājums veltīts Latvijas dabai, tās krāšņums apdziedāts visos gadalaikos.

Dzejniecei iznākušas vairāk kā 50 dzejoļu grāmatas. Tās priecējušas lasītājus visos novados, dzejoļi skannējuši dažnedažādos pasākumos – jubilejās, svētkos, arī atvadās.

Vairākus gadus Kornēlija Apškrūma saņēmusi Lielo lasītāju balvu kā visvairāk lasītākā dzejniece pēc bibliotēku apkopotajiem datiem.

Sveicot dzejnieci skaistajā dzīves jubilejā, apgāds “Annele” ir izdevis jaunu dzejoļu krājumu “Ceļojums gadalaikos”. Krājums veltīts Latvijas dabai, tās krāšņums apdziedāts visos gadalaikos.

“Ceļosim. Ceļosim cauri gadalaikiem. Latvijas gadalaikiem. Izbaudīsim ievu un ceriņu ziedēšanu, sadzirdēsim sienāzi spēlējam vasarai vijoli, pamanīsim, ka rudens uzaudis lapkriti, un ziema vērusi vaļā savu Balto grāmatu.”
Mākslinieciskajam noformējumam izmantotas mākslinieces Ritas Blaževičas gleznu reprodukcijas.

Epadomi un KultūrasVēstis.lv kolektīvs pievienojas sveicēju pulkam un vēl Kornēlijai Apškrūmai veselību, dzīvesprieku un vēl daudz jaunu, skaistu rindu!