Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdevniecība "BaibaBooks" izdod Gabrielas Zevinas jaunāko romānu "Grāmatnieks, kurš atrada dzīvi"

Redakcija
Redakcija

Mīlestība pret grāmatām un visu ap tām… Nebeidzama mīlestība pret dzīvi, ko liktenis tomēr groza pēc sava prāta. Tik daudz mīlestības un gandrīz nemaz sentimenta. Gaumīgās devās asprātīgs humors un tam pretī skumjas. Viss kā dzīvē…

Grāmatnieks, kurš atrada dzīvi (The storied life of A.J. Fikry) ir autores Gabrielas Zevinas jaunākais romāns, kas pirmo reizi tika izdots 2014. gada aprīlī ASV, Kanādā un Lielbritānijā un jau tiek tulkots vairāk nekā 25 valodās. Nu tas lasāms arī latviski.

Lai gan grāmata ir svaiga, tā jau ieguvusi iespaidīgu popularitāti un atzinību. Augsti vērtējumi un tūkstošiem komentāru tiek veltīti Grāmatniekam tādās atzītās interneta vietnēs kā www.goodreads.com un www.amazon.com. Portālā Goodreads atbilstoši lasītāju balsojumam šis romāns iekļuvis starp trīs labākajiem 2014. gadā. Arī daudzos starptautiskos grāmatu emuāros tas ierindots starp labākajiem.
Jautāsiet, kāpēc? Šī grāmata guvusi atzinību, pateicoties neparastajam sižetam. Tās galvenie varoņi ir īsie stāsti un cilvēki, kuri mīl grāmatas, ticot, ka tās mūs dara labākus.

Alises salas grāmatnīcas īgnā īpašnieka Eidžeja dzīve strauji pārvēršas, kad tajā pārsteidzošā veidā ielaužas Atradene Maija – mazs gudrs bērnelis, kurš zaudējis māti. Arī Eidžeju arvien vairāk stindzina zaudējuma sāpes – reiz bijis precējies, ļoti mīlējis, un, kad viņa mīļotā sieviete iet bojā autoavārijā, kopā ar viņu uz laiku nomirst arī daļa no Eidžeja. Viņa pasaule ir kā aizmigusi, līdz tajā parādās Maija. Drīz vien grāmatas un Maija kļūst par Eidžeja dzīves varenāko dzinējspēku. Par cilvēku tu vari uzzināt pilnīgi visu, saņemot atbildi uz jautājumu: “Kāda ir tava mīļākā grāmata?”

Grāmata iegādājama lielākajās Latvijas grāmatnīcās un interneta vietnē www.baibabooks.lv.