Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Rīgas skolēni veidos grāmatu “Skolas gaitu tautasdziesmas” Latvijas simtgadei

Redakcija
Redakcija

Rīgas skolēni, sagaidot Latvijas valsts simtgadi, veidos grāmatu “Skolas gaitu tautasdziesmas”. Lai tajā apkopotu augstvērtīgākos dzejas sacerējumus, ikviens galvaspilsētas skolu skolēns no 3. līdz 12. klasei ir aicināts piedalīties radošo darbu konkursā

Konkursa ietvaros skolēni tiek aicināti iesniegt mūsdienīgus dzejas darbus latviešu tautasdziesmu formātā par kādu no šādām tēmām: mana apkaime, Rīga, Latvija; mana skola - es mācos; mans skolotājs; mani skolas draugi.

Konkursu rīko, lai sekmētu bērnu un jauniešu lokālpatriotismu, piederību savai skolai un Rīgai kā Latvijas galvaspilsētai, kā arī, lai aktualizētu latviešu tautasdziesmu žanru un vērtības skolu jauniešu vidū. Radot dzejas darbus par sev aktuālām tēmām, skolēnos tiks veicināta arī latviešu tautasdziesmu izpēte un to nozīme mūsdienās.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodama tīmekļa vietnē E-skola.lv - Izglītība Darbi jāiesniedz līdz 21.maijam.

Konkursu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar biedrību “I did it”. Tā norise un grāmatas izdošana tiek finansēta no Latvijas valsts simtgades Rīgas pilsētas pasākumu un projektu programmas līdzekļiem.

Papildu informāciju par konkursa norisi var saņemt, sazinoties ar RD IKSD Jaunatnes nodaļas vadītāju Dmitriju Zverevu pa tālruni 67181499 vai e-pastu: dmitrijs.zverevs@riga.lv.