Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Video: Nodibināta Latviešu klaidoņu brālība

Redakcija
Redakcija
Klaidoņi apvienojušies klubā, kurā tiek uzņemti tikai īpaši ļaudis- diezgan traki un neparasti cilvēki, kuri ceļo pa pasauli vienatnē. 24. aprīlī apgāds “Jumava” un Teātris-klubs “Hamlets” rīkoja pasākumu “Izgaršo ceļojumu”, kurā Latvijas klaidoņi dalījās ar iespaidiem, ceļojot pa pasauli. Latviešu klaidoņi bija nolēmuši īstenot un īstenoja sen lolotu ideju – dibināt biedrību “Latviešu klaidoņu klubs”, apvienojot tajā visus entuziastus, kurus valdzina ceļojumi. Par kluba/brālības prezidentu vienbalsīgi tika ievēlēts Pēteris Strubergs. Klaidonis ar pieredzi- lai ceļotu pa pasauli, pārdevis māju

Pasākuma programmā bija arī citi notikumi: tika prezentēta Pētera Struberga jaunākā grāmata “Dienvidamerikas odiseja”. Notika diskusija par ceļojumu tēmām, uzrunas teica Vispasaules latviešu klaidoņu saieta krusttēvs jeb patrons Andrejs Hansons un Juris Visockis. Pasākumu vadīja aktieris, režisors un pasākuma namsaimnieks Rolands Zagorskis-Rolands.

Ceļotāji tikās arī tālab, lai ieskandētu pasākumu, kas gaidāms visai drīz – jau sesto gadu Alojā, jūnija otrajā piektdienā, apgāds “Jumava” sadarbībā ar Alojas novada domi un SIA „Aloja Starkelsen” organizē Vispasaules latviešu klaidoņu saietu.

Apgāds “Jumava” ir izdevis virkni grāmatu, kurās latviešu klaidoņi dalās iepaidos un izklāsta interesantus faktus par ceļojumiem plašajā pasaulē. Starp tām ir lasītāju iecienītas grāmatas – Pētera Struberga “Trīs pērles Āzijas kaklarotā”, Jura Lorenca “Latviešu klaidoņu stāsti”, “Sarunas ceļā”, Džeimsa Krogzemja “Klaidonis. Latvieša piedzīvojumi, kuģojot pa Rietumeiropas upēm un kanāliem” u. c.

Piedāvājam nelielu videoieskatu pasākumā
Vērtējums: +1