Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Elitas Patmalnieces “PRIEKS :) no A līdz Z”

Redakcija
Redakcija

Kur Elita – tur krāsas, jautrība, košas detaļas, uzdrīkstēšanās, vārdu sakot – šovs! Tā esam pieraduši. Arī viņa to nemaz nenoliedz: “Kas tad es esmu? Dzīves aktrise! Esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru.”

Elita Patmalniece ir cilvēks ar radošu garu. Viņas atziņas ir plašas un noder kā vēlējums. Tas, par ko Elita runā, ir zināms visiem, tikai viņa to pateikusi skaļi un radījusi burvīgu, krāšņu un skaistu grāmatu – krāšņu dāvanu jubilejā sev pašai un visiem mums. To izdevis Apgāds Zvaigzne ABC.

Ja nu kāds vēl nezina, – Elita Patmalniece ir modes dizainere, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, viņa ir piedalījusies dažādos projektos TV, reklāmā, laikrakstos un žurnālos. Elita pazīstama arī kā gleznotāja, kura mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, rada divdimensionālas krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz auduma.

Elita par sevi, mākslu, dzīvi un mīlestību: “Tā ir liela laime, ja tā padomā, – ka nav baigi jāmokās – vienkārši ņem un dari. Laime ir ikdienā. Piecelies, iedzer kafiju, kaut ko izdari, nopērc puķīti, ieliec vāzē, uztaisi kaut ko ēdamu, satiec foršus cilvēkus. Enerģija un prieks uzrodas ne no kā – it kā no zemes. Svarīgi, ka vienā brīdī saproti: johaidī, tu esi aizmirsis priecāties! Vajag priecāties, izkustēties – kaut vai padejot! Prieku vajag!

Brīnumi jāgaida vienmēr. Gadi iet, un liekas – vai tad vispār vēl kāds brīnums notiks. Bet ir brīnumi notikuši. Un notiks! Tikai tev jābūt gatavam. Tev jābūt kā iekoptam laukam, neko nevar atstāt novārtā. Visu laiku jāpiestrādā, jāņemas ar sevi. Nevar nolaist asti, sēdēt un gaidīt kaut ko. Vienmēr esmu uzskatījusi: lai cik cēls mērķis, foršākais tomēr ir ceļš, pa kuru ej uz mērķi.

Ne vienmēr notiek tas, ko gaidi. Tā ir. Bet jautājums – kā tu to uztver. Es esmu vairāk laimīga nekā nelaimīga. Kāpēc justies nelaimīgam? Man nepatīk. Un sāpes, pārdzīvojumus nevar un arī nevajadzētu gleznot. Cits to gleznu nopērk – un viņam uz to jāskatās. Kad man ir slikti, cenšos negleznot. Bet tik un tā reizēm sanāk. Nevar jau visu laiku būt tikai saldi un priecīgi – kāds esi, tā tu arī zīmē. Tā jau saka: lai ko tu gleznotu, tas nav nekas cits kā pašportreti.”

Un mums visiem Elita Patmalniece novēl:

Tie, kas visu laiku domā un domā kaut ko darīt, lai dara! Jāpārstāj vienreiz domāt un jārīkojas! Jāuzdrošinās! Bet tie, kas tikai dara un dara, lai apstājas un padomā, ko īsti viņi dara un kāpēc. Katram jāpiebremzē sava aktīvā puse un jāaktivizē otra puse. Un vēl gribu pateikt, ka mīlestība ir viss. Dzer kafiju, taisi ēst, skaties, kā snieg sniegs, satiec draugus... Visu dari ar mīlestību.

Košas krāsas, možas domas, īpašs un smalks dizains – arī Elitas Patmalnieces grāmata ir tikpat skaista, krāšņa un vitāla, kā tās autore un radītāja. Jau rokās paņemot, “Prieks :) no A līdz Z!” pārņem ikvienu – izmēģiniet paši!