Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdots latviešu autores erotiskais romāns

Redakcija
Redakcija

Grūti pateikt, kurš un kad mūsu apziņā iedēstījis pārliecību, ka latvieši ir rezervēta, bikla un atturīga nācija, kas nekad neļauj vaļu savām dziļākajām jūtām un instinktiem, taču nevar noliegt, ka šāds mīts pastāv. Arī rakstnieki bieži vien pret savu varoņu emociju izpausmēm izturas ar milzu pietāti, pār kaislīgākajām ainām bieži nolaižot priekškaru un atstājot pārējo lasītāja iztēlei. Taču popularitāte, kādu ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā piedzīvoja pirms dažiem gadiem sakuplojušais erotiskā romāna žanrs, liecina, ka latviskā atturība varbūt nemaz tik atturīga nav.

Dažādu vecumu lasītāji aizrautīgi ķērās pie bieziem vairāksējumu romāniem, kuros abu dzimumu tēli izdzīvoja pārdrošas un detalizēti aprakstītas erotiskas fantāzijas. Taču nu mītu par latvisko kautrīgumu pilnīgi sagrauj tikko izdotais erotiskais romāns “Saplēstās mežģīnes”, kurā autore – latviešu rakstniece Karīna Račko – atklāti un drosmīgi raksta par vīriešu un sieviešu slēptākajām vēlmēm, kas, iespējams, daļu lasītāju šokēs, citus – valdzinās, bet vienaldzīgu neatstās nevienu.

Grāmatas “Saplēstās mežģīnes” atvēršanas svētki notiks 12. oktobrī plkst. 17.00 Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6.

Rakstnieces ikdienas profesija ir saistīta ar medicīnu, tāpēc nepārsteidz, ka romāna darbība risinās mediķu aprindās. Skaista, jauna rīdziniece Ketlīna Rozenfelde ir pieradusi, ka viņas dzīvi saplānojuši un nosaka vecāki – visā Latvijā cienīti ārsti. Arī meitai tie iecerējuši karjeru medicīnā, taču meitene sapņo par pavisam citādu dzīvi un plāno slepeni bēgt no mājām. Notikumi sagriežas neparedzētā virpulī, kad atgadās pavisam prozaiska ķibele – Ketlīnas vadītā automašīna nejauši saduras ar lepnu “bentliju”, pie kura stūres sēž glītais sieviešu siržu lauzējs un talantīgais plastikas ķirurgs vienā personā Džonatans Holsts. Starp abiem uzšķiļas negaidīti spēcīgas iekāres dzirksteles, taču šķiet, ka nejaušajai epizodei turpinājums nesekos. Tāpēc jo lielāks ir abu pārsteigums, kad izrādās, ka izskatīgais vīrietis ir Ketlīnas prakses vadītājs. Džonatans un Ketlīna visiem spēkiem valda starp viņiem uzliesmojušo iekāri, taču tā izrādās stiprāka par viņiem, un abu spēcīgie, varētu pat teikt – negantie raksturi sacērtas žilbinošā kaislību tornado. Aizsācies mīlasstāsts nepakļaujas nekādām ētikas un veselā saprāta normām, taču šajās krustugunīs plīsīs gan abu mīlnieku, gan viņu tuvinieku dvēseļu mežģīnes...

Romāns ierauj lasītāju spraigā, meistarīgi savērptā stāstā, kurā pārpārēm atradusies vieta gan romantikai un spilgtai seksualitātei, gan sižetiskajai intrigai un varoņu psiholoģijai. Autore nesamierinās ar to, ka krāšņi apraksta Ketlīnas un Džonatana kaislību pasauli – viņa meklē arī pamatojumu tam, kas tieši šos divus cilvēkus tik nepārvarami saista vienu pie otra, un kāpēc viņu plaukstošajai mīlestībai tik daudz šķēršļu liek apkārtējie. Kaut gan romānu var nosaukt arī par mūsdienu pasaku pieaugušām meitenēm, tomēr arī lasītāji vīrieši tajā atradīs ļoti daudz intriģējoša – vispirms jau sava veida rokasgrāmatu iecerētās sievietes aplidošanā!

Pieejama arī e-grāmata.