Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


"Dienas Grāmata" jaunums - Jānis Einfelds "Armagedona cikls"

Redakcija
Redakcija

“Armagedona cikls” ir rakstnieka Jāņa Einfelda (1967) desmitā grāmata. Romāns reālistiskā manierē tēlo personības tapšanu padomju okupācijas dziļās stagnācijas periodā, 1980. gados, īpaši regresīvā un represīvā vidē — profskolā. Romāns sākas ar neizskaidrojamu slepkavību, ko cenšas atšķetināt mūsdienu izmeklētāju grupa, kas dēvējas par Armagedona ciklu. Izmeklēšanā atklājas divas personas — pulkvedis Vējš un dzejnieks Līdzenumu Altajs —, kuru savstarpējā saistība un saikne ar noziegumu Armagedona ciklam ir jāpierāda.

“Ciklam ir svarīgi, lai ļaudis tā nozīmībai notic. Lai notic atdzimšanai, kuru tikai mēs varam sniegt. Tad zudīs jebkādas robežas un cilvēki būs brīvi no pienākumiem. Tos pilnībā uzņemsies Armagedona darbinieki. Ļaudīm atkritīs gan rūpes, gan bažas par rītdienu, jo mēs rītdienu nokārtosim. Nokārtosim arī tālāku nākotni un vispār jebko.”
Persona no Armagedona cikla

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu