Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Video: Apgāds "Jumava" ar vērienu un jaunu "Lāčplēsi" nosvin 25. jubileju

28. jūlijā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja filiālē "Dauderi" ar plašu vērienu tika svinēta Apgāda "Jumava" 25 gadu jubileja, kuras laikā tika prezentēts arī Andreja Pumpura atkārtots eposa "Lāčplēsis" izdevums. Sagaidot Latvijas simtgadi, eposs izdots ar Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāvju: Valda Villeruša, Kristiāna Brektes, Helēnas Heinriksones, Ernesta Kļaviņa, Pauļa Liepas un Alekseja Naumova radītiem zīmējumiem. Tāpēc Lāčplēša motīvs caurvija arī visu pasākuma gaitu.

Sveikt "Jumavu" jubilejā bija ieradušies gan grāmatu autori, gan sadarbības partneri, gan Apgāda draugi. Pasākumu kuplināja Latvijas Universitātes TDA "Dancītis" mākslinieciskās vadītājas Ilzes Dzenes vadībā, bet vakara gaitā kopā ar izdevniecību Readers Digest pārstāvniecību Latvijā, akcijā laimēto automašīnu saņēma laimīgā grāmatu lasītāja no Talsiem.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā videoiesaktu jubilejas pasākumā, kā arī novēl Apgādam "Jumava" Spīdolas gudrību, Lāčplēša spēku un Laimdotas mīlestību!
Vērtējums: +2