Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Video: Prezentē grāmatu, kas izgaismo Zolitūdes traģēdijas cēloņsakarības

Redakcija
Redakcija
26. februārī Latvijas Grāmatu izstādē Ķīpsalas hallē notika žurnālista, rakstnieka un sabiedriskā aktīvista Imanta Liepiņa jaunākā pētījuma – grāmatas par Zolitūdes Maximas katastrofas cēloņsakarībām atvēršana un saruna ar autoru. Ilgstoša dokumentu viltošana būvdarbu gaitā, naudasmaisu un viņu lobistu spiediens uz Latvijas valsti, ar Kremli saistīta nauda Zolitūdes objektā, sistemātiska valsts organisma noārdīšana peļņas maksimalizēšanai un izvešanai uz ofšoriem, 35 eiro un 55 centu naudassods par noziegumiem, kas noveduši pie 54 cilvēku nāves un vēl citu sakropļošanas — šie un daudzi citi slēptie faktori tiek izgaismoti grāmatā „Nāvējošie gaisa dārzi”.

„Šīs grāmatas pamatuzdevums — sniegt pārskatāmu kopskatu uz visu, kas noskaidrojies laikā kopš katastrofas, jo līdz šim visi fakti, ziņas un dati, kā arī to izvērtējumi lielākoties ir bijuši izmētāti pa daudziem un dažādiem oficiāliem dokumentiem, preses izdevumiem, portāliem, TV un radiopārraidēm, sociālo tīklu ierakstiem, ziņu aģentūru arhīviem utt. Tomēr tas ir tikai viens no pētījuma mērķiem — Maximas asiņainā drupu kaudze ir apsūdzība peļņas kārei, laupītājkapitālismam un korupcijas institucionalizācijai, kas uzspiesta Baltijai kopš 1991. gada, maskējoties it kā aiz viena margināla ekonomikas zinātnes paveida, proti, neoliberālā monetārisma.” teic grāmatas autors, latviešu žurnālists, rakstnieks un sabiedriskais aktīvists Imants Liepiņš.

Grāmatas izdevējs: Dienas Grāmata

EpadomiTV un KultūrasVēstis.lv piedāvā video ieskatu grāmatas „Nāvējošie gaisa dārzi” prezentācijas norisē.
Vērtējums: +1