Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:409, Did:0, useCase: 3


Festivālā Eiropas Ziemassvētki uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets un Jolanta Strikaite

Redakcija
Redakcija

Festivālā Eiropas Ziemassvētki uzstāsies Rīgas Saksofonu kvartets un Jolanta Strikaite
Rīgas Saksofonu kvartets

VSIA “Latvijas Koncerti”, dziedātāja Jolanta Strikaite - Lapiņa, ērģelniece Kristīne Adamaite un Rīgas Saksofonu kvartets aicina uz festivāla Eiropas Ziemassvētki koncertu “Ziemassvētku gaisma” Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 22. decembrī pl. 19.00. Koncertā skanēs Johana Sebastiana Baha, Luija Kloda Dakēna, Sezāra Franka skaņdarbi. Pirmatskaņojumus piedzīvos Maijas Einfeldes “Cantabile”, kā arī Imanta Zemzara un Georga Pelēča kompozīcijas. Festivāla Eiropas Ziemassvētki sadarbībās partneris VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Koncertam “Ziemassvētku gaisma” kā vadmotīvs izvēlēts Filipa Nikolaja (Philip Nicolai, 1556-1608) korālis “Cik spoži atspīd Auseklis”. Šī korāļa melodija luterāņu baznīcas tradīcijā tiek izmantota bieži un savienojumā ar dažādiem tekstiem, jo īpaši tā saistās ar Ziemassvētku laiku. Vakara gaitā korālis “Cik spoži atspīd Auseklis” ieskanēsies dažādu laikmetu un stilistikas darbos, vispirms izskanot oriģinālajā sabalsojumā.

Koncertā dzirdēsim vācu baroka meistaru Johana Sebastiana Baha un Luija Kloda Dakēna mūziku, franču romantiķa Sezāra Franka un citu klasiķu darbus, kā arī vairāku latviešu komponistu opusus. Pirmatskaņojumu piedzīvos Maijas Einfeldes “Cantabile”, kā arī citi jaundarbi, kurus īpaši šai koncertprogrammai rakstījuši divi izsmalcināti liriķi - Imants Zemzaris un Georgs Pelēcis. Aicinot uz Ziemassvētku noskaņu piepildītu koncertu, mūziķi piebilst: “Gluži kā eglīti rotājot, nevairīsimies no raibuma un košuma. Lai spoži atspīd!”

Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv.