Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:409, Did:0, useCase: 3


Festivālu Eiropas Ziemassvētki atklāj vokālā grupa Framest un Latvijas Radio bigbends

Redakcija
Redakcija

VSIA “Latvijas Koncerti” aicina uz krāšņu festivāla Eiropas Ziemassvētki atklāšanas koncertu, kas notiks 10. decembrī Rīgas Kongresu namā pl. 19.00. Koncertā klausītājus priecēs vokālā grupa Framest un Latvijas Radio bigbends ar populārām Ziemassvētku melodijām, skaistākiem džeza skaņdarbiem un krāsainām aranžijām. Festivāla Eiropas Ziemassvētki sadarbībās partneris VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Vokālā grupa Framest pastāv kopš 2005. gada, un tajā ir pieci profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji: Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass).

Šī gada jūlijā Framest starptautiskajā a cappella vokālo grupu konkursā Vokal.Total Austrijā, kas ir viens no prestižākajiem ansambļu konkursiem Eiropā, klasiskās mūzikas kategorijā ieguva 2. vietu, savukārt džeza mūzikas kategorijā grupas sniegums tika novērtēts kā labākais un Framest saņēma galveno apbalvojumu - Ward Swingle Award GOLD. Grupa izpelnījās arī skatītāju simpātiju balvu, kā arī saņēma šī konkursa speciālbalvu - īpašu 3D audio un video ierakstu Grācas Elektroniskās mūzikas un akustikas institūtā.

Latvijas Radio bigbenda vadītājs ir starptautiskā mūzikas festivāla „Rīgas Ritmi” mākslinieciskais direktors, mūziķis un producents Māris Briežkalns. Bigbenda diriģents un muzikālais vadītājs ir Kārlis Vanags. Latvijas Radio Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ar pasaules klases māksliniekiem, to vidū — itāļu vokāliste Roberta Gambarini, džeza vokālists Kurts Elings, bundzinieks Džodžo Maijers, vokālā grupa New York Voices un sešu Grammy balvu ieguvējs, trompetists Rendijs Brekers, kā arī amerikāņu dziedātājs un ģitārists Allan Harris.

2016. gadā Latvijas Radio bigbends gatavojas atzīmēt tā 50. dibināšanas gadadienu ar koncertiem visā Latvijā, izceļot dažas no vēsturiski labākajām koncertprogrammām, kā arī jaunākajiem veikumiem.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.